• 02.08.10, 10:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Pankade odavmüük tekitas haagiste turule augu

Kasutatud haagiste müügiturgu kujundasid pangad, kelle tõttu on praegu tekkinud müügiturule auk.
Veel eelmise aasta lõpus oli kasutatud haagiste valik suur. Pankade liisingfirmade poolt oli turul väga soodsate hindadega müügil veo- ja rendifirmadelt tagasivõetud haagiseid. Vahepeal on aga suur hulk varast õnnestunud Eestist müüa Ida-Euroopasse ning kasutatud haagiste valik on Eestis kokku kuivanud. „Viimased jäägid on veel,” ütleb pankade tagasivõetud vara müünud Scanbalt Trailer juhataja Martin Tupits.
Kui varem toodi kasutatuid haagiseid Eestisse müügiks Euroopast, siis vahepealne pankade odavmüük muutis selle äri mõttetuks. Hind ei olnud konkurentsivõimeline. Nii ongi pankade vara lõppedes tekkinud turule vaakum, kus kaubamahtude kiire kasvu ajal ei ole Eestist osta kasutatuid haagiseid. Uusi haagiseid pelgavad väiksemad ekspedeerijad aga liiga kalliks. Uue hind on niipalju suurem, ütleb Bestway Grupi juhatuse liige Raido Nikororov, mistõttu ei tasu uut haagist osta. Tema kinnitusel on juba paar aastat vana haagise hind uuest poole odavam.

Seotud lood

Uudised
  • 22.06.10, 13:55
Swedbank müüs autorendiäri maha
Swedbank müüs SIXT autorendi frantsiisi terves Baltikumis maha, ilmneb Swedbanki teatest
Uudised
  • 03.08.10, 10:35
Baltic Trailer Rental: haagiseäri läheb päris hästi
Mõni suurem haagiste rentija lõpetas möödunud aastal tegevuse. See on üks põhjus, mis lubas tänavu Baltic Trailer Rentalil haagiste rendihindu taas 20% võrra kergitada.
Uudised
  • 28.07.09, 18:00
Swedbank müüb oma "Balti laevastikku"
Probleemiderikas Balti turg on Swedbankist teinud autokaupleja, mis püüab lahti saada 2000 sõidukist, veoautodest ja elamispindadest. Pank loodab need maha müüa kahe aasta jooksul.
  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 10:36
Digitaalne revolutsioon laonduses: Directo teenus WMS Direct aitas Farron Tehnika laoprotsessid uuele tasemele
Tänapäeva kiirelt arenevas ärimaailmas mängib tehnoloogia tööprotsesside efektiivsuse tõstmises olulist rolli. Üks selline uuenduslik lahendus, millest lõikavad suurt kasu mitmed ettevõtted, on Directo uus laohaldussüsteemi liides WMS Direct, mis on loodud spetsiaalselt Directo kasutajatele, kes tegelevad laomajanduse, kaupade liigutamise ja tootmisega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele