• 28.07.09, 18:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Swedbank müüb oma "Balti laevastikku"

Probleemiderikas Balti turg on Swedbankist teinud autokaupleja, mis püüab lahti saada 2000 sõidukist, veoautodest ja elamispindadest. Pank loodab need maha müüa kahe aasta jooksul.
Rootsi majanduslehe Dagens Industri andmeil on pangale kuuluvate sõidukite väärtus 700 mln Rootsi krooni ehk ca miljard Eesti krooni. Sõidukeid on seinast seina, sisaldades muu hulgas ka eksootikat nagu Ferrari 450, Maserati Quattroporte ja Porsche Cayenne.
Lisaks sõiduautodele püüab pank realiseerida ka ehitusmaterjale, veokeid, 200-300 miljoni Eesti krooni väärtuses elamispindu. Näiteks Eestis loodud võlgnike vara müügileheküljel www.swedbank.ee/varad on müügis pea 60 veoautot, umbes 80 kaubikut ja mitukümmend haagist ning tööstusseadmeid.
Pank teeb lehe andmeil koostööd kohalike edasimüüjatega, et võlgnikelt ära võetud 2000 sõidukist lahti saada. Ainuüksi Lätis konfiskeeris pank viimase aastaga paarsada luksusautot.
Autoomanikuks võib saada ostuhinnast 5% sissemaksu tehes, piisava maksevõime puhul saab pangast ka raha laenata.
Panga risikijuhi Göran Bronneri sõnul on huvi autode vastu suur ja ka rootslased tunnevad soodsa autoostuvõimaluse vastu huvi. Pank loodab autopargi müüa kahe aastaga.
Lisainfo:
- Swedbanki Eestis müügis olevad sõidukid leiab aadressilt - http://www.auto24.ee/clients/swedbank/used/list.php?language=EST
- SEBi omad aadressilt - http://www.auto24.ee/clients/seb/used/list.php?vh=1
 

Seotud lood

Uudised
  • 02.08.10, 10:30
Pankade odavmüük tekitas haagiste turule augu
Kasutatud haagiste müügiturgu kujundasid pangad, kelle tõttu on praegu tekkinud müügiturule auk.
Uudised
  • 28.08.09, 14:38
Viking Motors: liisingufirmad suretasid turu välja
AS Viking Motors süüdistab autoturu väljasuretamises liisingufirmasid, kes panid möödunud aastal klientide poolt tagastatud sõidukid juba teise kvartali lõpus kiirmüüki.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele