8. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti asemel hakkab Virumaal postiteenuseid pakkuma Aldar Trading

Posti- ja logistikaettevõte annab Ida- ja Lääne-Virumaal postiteenuste osutamise üle lepingupartnerile. Koostööpartner Aldar Trading OÜ hakkab teenuseid osutama kuues kaupluses. 

Lepingu alusel töötav ehk frantsiisipostkontori lahendus on Eestis tänaseks juba mitmel pool edukalt rakendamist leidnud. Postiteenuste osutamine muutub neis piirkondades veelgi mugavamaks – pikemad lahtiolekuajad, parem asukoht ning kõik teenused ja kaubad ühest kohast. Teisalt saab kohalik ettevõtja lisateenimise võimaluse, teatas Eesti Post.

Tänase seisuga on Eesti Postil 25 lepingu alusel töötavat postiasutust üle Eesti. Ida- ja Lääne-Virumaal alustavad postiteenuste osutamist juulis, augustis ja septembris kuus kauplust: Lohusuu, Sonda, Purtse, Simuna, Tudulinna ja Roela. Postiteenuseid osutatakse Aldari kaupluste lahtiolekuaegadel esmaspäevast reedeni. Aldar Tradinguga on Eesti Postil varasem koostöökogemus postiteenuste osutamisel Muugal. 

„Pool aastat tagasi alustasime postiteenuste osutamist Muuga kaupluses. Kohalikel elanikel on hea meel, et lisaks poeskäigule on võimalik saada ka postiteenuseid. Uute teenuste müük on andnud ka kauplusele lisaväärtust juurde. Algul oli see inimestele küll harjumatu, aga nüüd on elanikud tänulikud, et posti teenus külasse alles jäi,” kommenteeris postiteenuste osutamist Muuga kaupluse juhataja Viia Vene.

Frantsiisikontoris võetakse vastu kirisaadetisi, postipakke ning rahakaarte. Samuti saab tasuda makse, võetakse vastu perioodika tellimusi ning müüakse postmarke, postkaarte, ümbrikke ja pakkematerjale.

Mujal maailmas on lepingu alusel töötavaid postiasutused laialdaselt levinud. Soomes osutab postiteenuseid 950 ja Rootsis 1600 frantsiisipostkontorit. Saksamaal on 95% postkontoritest Saksa Posti lepingupartnerite halduses.

Eesti Postil on 394 postiasutust üle Eesti, neist 68 Virumaal, millest omakorda töötab koos avatavate kontoritega lepingu alusel üheksa.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077