Autor: Siim Sultson • 31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express Estonia hakkab turgu haarama

Homsest käivituva odavliini alla loodab  AS Lux Express Estonia varsti painutada veerandi bussiturust, ilmneb firma teatest.

Reedel tutvustas firma oma kaubamärkide muutusi, mille kohaselt loobutakse Eurolinesi kaubamärgist ja hakatakse edaspidi pakkuma teenust kahe kaubamärgi all - Lux Express  ja Simple Express, millest esimene on mõeldud lisaväärtust nõudvale tööreisijale ja teine soodsat ning kiiret bussiühendust hindavale reisijale.

Muutusi esitlenud juhatuse esimees Hannes Saarpuu hinnangul toimub peamine bussiliikluse areng Riia ja Peterburi suunal ning reisijate maht võib järgmise 5-6 aasta jooksul kahekordistuda. „Meie hinnangul võib bussiliikluse turg jõuda aastal 2013 umbes veerand miljoni reisijani, millest 70 000 reisijat võiks olla Simple Expressi kasutajad,“ rääkis Saarpuu.

Saarpuu sõnul loobutakse Eurolinesi kaubamärgist, kuna selle kasutamine oli seotud pigem ülipikkade bussiliinidega Euroopasse, mis tänastes tingimustes enam ei toimi. „Me ei soovi konkureerida lennutranspordiga ja keskendume hetkel peamiselt Riia, Vilniuse ja Peterburi liinibussiühendusele,“ selgitas Saarpuu.

 Kaugliinide bussireisijate arv on aasta aastalt suurenenud ja seoses lisaväärtust pakkuva Lux Expressi osakaalu kasvuga liinidel on tõusnud keskmine pileti hind umbes 6-7%. Saarpuu sõnul on see põhjuseks, miks tuuakse turule Lux Expressi kõrvale Baltikumi esimene odavbussitoode.  „Edaspidi pakume oma tooteid kahe kaubamärgi all. Kuna kliendid ja nende soovid on erinevad, siis otsustasime juba toimiva Lux Expressi kõrvale tuua turu madalaima hinnaga Simple Expressi, mis arvestab hinnatundliku kliendisegmendi vajadusi,“ sõnas Saarpuu.

 Saarpuu  Simple Express alustab sõite 1. juunil kolm korda päevas igapäevaste väljumistega Tallinn – Riia liinil ja alates 15. juunist üks kord päevas Tartu – Riia liinil. Kõigile väljumistele on võimalik osta ka otsepilet Riia lennujaama. Simple Expressi pilet hakkab olema tavapiletist keskmiselt 40% soodsam. Näiteks Tallinnas Riiga on võimalik sõita 165 krooniga.

 Lux Express Estonia hinnanguline turuosa oli 2009. aastal  70%. Ettevõttel on kokku ligi 50 kaasaegset turismibussi, mis opereerivad liinidel Tallinn-Riia, Tallinn-Peterburi, Riia-Vilnius, Riia-Klaipeda.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077