Autor: Siim Sultson • 12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA tabas hiigalsliku kütusepettuse

Maksu- ja Tolliamet (MTA) tabas eelmisel nädalal suuremahulise kütusepettuse, kus 7 meest pistsid taskusse üle 17 miljoni krooni, teatab MTA.

 Maksu- ja Tolliameti uurimisosakond pidas eelmisel nädalal koostöös Politsei- ja Piirivalveameti eriüksustega kinni 7 isikut, keda on alust kahtlustada vähemalt 17 miljoni krooni suuruse ulatusega kütusepettuses.

 Maksukuriteos kahtlustatuna peeti eelmisel nädalal kinni Andrei (31), Roman (31), Nikita (24), Anatoli (34), Vladislav (20), Roman (27) ja Andrei (47). Isikuid kahtlustatakse selles, et nad korraldasid kütusepettuseid nii Eestis kütust keerutades ja käibemaksu tasumata jättes kui ka Lätist kütteõli tuues, mis segamise järel müüdi klientidele läbi kuue varifirma diislina.

 Viiele isikule esitati lisaks maksupettusele ka kuritegelikku ühendusse kuulumise kahtlustus. „Kahtlustatavate tegevuse organiseeritus on olnud tasemel, mis on võimaldanud lühikese perioodi jooksul põhjustada väga suurt kahju tasumata jäänud maksude näol,“ selgitas Põhja ringkonnaprokurör Tambet Grauberg.

 Pettuse organiseerijana võttis Harju maakohus 7. mail Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla Andrei (31) ja Romani (31).

 Esialgne orienteeruv kahjusumma on pisut üle 17 miljoni krooni, mis sisaldab ainult käibemaksuga seotud episoode ja hõlmab 2010. aastat.

 MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste sõnul on maksupettused kütuse valdkonnas maksuhalduri kõrgendatud tähelepanu all, kuna nimetatud äritegevuse rahalised mahud on suured ning tekitatud kahjud ulatuvad miljonitesse kroonidesse.

 Kahe pettuses kasutatud varifirma arveldusarvetel õnnestus kinni pidada ca 1,9 miljonit krooni. Lisaks leiti läbiotsimiste raames veel ca 750 000 krooni sularaha, mis samuti ära võeti. Läbiotsimisi teostati kokku 27 erinevas kohas Tallinnas, Maardus, Viimsis ja Rakveres ning selle ümbruses.

 Kriminaalasja menetleb Maksu- ja tolliameti uurimisosakond, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077