Siim Kallas uuris vedajate muresid

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas uuris reedel veoala töötajate muresid euroliidu ühtlustuva veoturu tingimustes, ilmneb ametiühingute keskliidu teatest. 

Siim Kallas kohtus reedel Tallinnas Eesti transpordisektori ametiühingute juhtidega, et saada ülevaadet sektori probleemidest ennekõike töötajate seisukohast.

“Tahtsin kuulda, millised on töötajate esindajate jaoks täna peamised probleemid ja võimalikud lahendused, et saaksin aegsasti arvestada nende ettepanekutega Euroopa ühispositsioonide kujundamisel,” rääkis eurovolinik Kallas kohtumisel. “Ametiühingujuhid tõid välja mitmeid olulisi küsimusi nii merenduse, raudtee, liinilennunduse kui ka bussi- ja autoliikluse teemal, millele kindlasti tulevikus koostöös Euroopa sotsiaalpartneritega lahendusi otsime,” lisas ta.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on äsja transpordivolinikuna tööd alustanud Siim Kallase valmidus pidada ametiühingutega sisulist arutelu igati tervitatav. “Meil on väga hea meel, et Eesti transpordiametiühingute ja nende Euroopa esindusorganisatsioonide hääl Euroopa Komisjonis nii kõrgel tasandil kuuldavaks saab,” selgitas keskliidu esimees.

Eesti meremeestele teeb muret olukord riigiabi andmisel. Täna on mitmed vedajad registreeritud nn mugavuslipu riikides, mis võimaldab neil maksta töötajatele madalat palka ja kohaldada halbu töötingimusi, kuid saada sellest hoolimata riigiabi võrdsetel alustel korralike vedajatega. See takistab Eesti ja teiste riikide meremeeste palkamist õiglase töötasu eest, vähenevad nende karjäärivõimalused. Euroopa Liidu riikidel jääb saamata suur hulk maksutulu nii Euroopa meremeeste teenitud sissetulekust kui ka Euroopa riikide lippude all sõitvate laevade majandustegevusest.

Raudteel ja lennunduses on vaja täpsustada töötajate töö- ja puhkeajakorraldust. Liinilendurite puhul ei ole täna tööajakorraldus Euroopa riikide puhul üheselt reguleeritud, mis tekitab ebavõrdset konkurentsi lennufirmade seas. Vedurijuhtide puhul päädib see täna aga Eestis üle 36tunniste töövahetustega. Selline olukord kätkeb endas väga suurt ohtu, nagu näitas hiljutine traagiline rongiõnnetus Belgias.

“Hindame kõrgelt Siim Kallase kinnitust, et Euroopa Komisjoni jaoks on transpordipoliitika arendamisel kesksel kohal lisaks reisijate ohutusele ka transporditöötajate tervislike töötingimuste tagamine,” ütles Harri Taliga.

 

Osale arutelus

  • Siim Sultson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,58 0
Brasiilia reaal BRL 4,18 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,06 0
Hiina jüaan CNY 7,64 0
Hongkongi dollar HKD 8,86 0
Horvaatia kuna HRK 7,41 0
Iisraeli seekel ILS 4,09 0
India ruupia INR 80,54 0
Indoneesia ruupia IDR 15968,30 0
Islandi kroon ISK 133,99 0
Jaapani jeen JPY 124,77 0
Kanada dollar CAD 1,50 0
LAV rand ZAR 15,89 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1271,59 0
Malaysia ringgit MYR 4,61 0
Mehhiko peeso MXN 21,72 0
Norra kroon NOK 9,75 0
Poola slott PLN 4,33 0
Rootsi kroon SEK 10,47 0
Rumeenia leu RON 4,74 0
Singapuri dollar SGD 1,53 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,46 0
Tai baht THB 35,30 0
Tšehhi kroon CZK 25,65 0
Türgi liir TRY 5,95 0
Ukraina grivna UAH 30,72 0
Ungari forint HUF 317,83 0
USA dollar USD 1,13 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,64 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 74,82 0

Valdkonna töökuulutused