Autor: Siim Sultson • 4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varuosademüüja jõudis noorukiikka

Eesti üks suurimaid Rootsi taustaga sõidukite varuosade ja tarvikute maaletooja sai viieteistkümneseks.

Märtsis 2010 peab Eesti üks suurimaid sõidukite varuosade ja tarvikute maaletooja AS KG Knutsson  oma 15ndat sünnipäeva.

AS KG Knutsson alustas Eestis tegevust 1995. aastal. AS KG Knutsson on Rootsi kapitalil põhinev hulgi-ja jaemüügiga tegelev ettevõte, kelle käive oli 2009. aastal üle 125 miljoni krooni.

KG Knutsson’i kontserni emafirma, KGK Holding AB on üle 60 aasta vanune Rootsi juhtiv autovaruosade ja -tarvikute müügiga tegelev ettevõte. KGK Holding AB omab esindusi Soomes AB Kaha OY, Lätis KG Knutsson SIA, Leedus KG Knutsson UAB ja Norras KG Knutsson AS.

2004. aastal liideti AS KG Knutssoniga Aave autokaupluste kett, mis on ümber struktureeritud Autoeksperdi kaubamärgi all tegutsevaks kaupluste ja töökodade ketiks omades esindusi 10 Eesti linnas- Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis, Haapsalus, Kuressaares, Rakveres, Raplas, Viljandis, Võrus.

2006.aastal on AS KG Knutsson rahvusvahelise ATR keti liige mis ühendab 28 Euroopa riigi juhtivaid varuosade importööre.

2007- 2008.aastal koondati kontserni eri laod tsentraalsesse Enköpingi 33 000 m² logistikakeskusse, mille geograafiline asend võimaldab KGK-l pakkuda tarneid kättetoimetamisega tellimisele järgneval päeval.

Eestis on aastast 2007 AS-i KG Knutsson käsutuses ligi 3000 m² laopinda. 

Ettevõttes töötab 74 töötajat. Tooteportfellis on kaubamärgid nagu Defa, Webasto, Thule, Recaro, NGK , Kamasa-Tools, Sachs, LMI,  Fram, ZF,  VDO Kienzle, VDO jpm.

AS KG Knutssoni klientideks on autode maaletoojad, autovaruosade kauplused, autoteenindused, laevaehitajad töö- ja ehitusmasinate ehitajad jt.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077