Autor: Siim Sultson • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA tabas rohkem praakkütust

Selle aasta jaanuaris pidas Maksu- ja Tolliamet (MTA) kinni paarsada tuhat liitrit kütust ja tabas üle poolesaja sinise kütuse ebaseadusliku kasutamise, teatab MTA. Poole aastaga on praakkütuse tabamine kasvanud.

Maanteedel viidi kokku läbi 896 kontrolli, mille käigus avastati 60 rikkumist. Rikkumised olid peamiselt seotud erimärgistatud diislikütuse ebaseadusliku kasutamisega.

Kontrolliti ka 85 kütusekäitlejat (bensiinijaama) ning ebakvaliteetset kütust avastati 15 juhul. Seega on oli kütusealaseid rikkumisi statistiliselt igas 5,7. jaamas. Võrreldes suvelõpuga on avastatud rikkumiste arv suurem. Näiteks augustis leiti 66 jaama kontrollimisel rikkumisi 7 korral ehk siis esines rikkumisi statistiliselt igas 9,4. jaamas.

 

Alkoholi- ja tubakakäitlejaid kontrolliti kokku 57 korral, rikkumine avastati 11 juhul.

Jaanuaris peeti kinni kokku ligi 215 000 liitrit kütust, 679 246 sigaretti ning väikeses koguses narkootilisi aineid. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati kokku 8769 ühikut.

Maksu- ja Tolliameti tollikontrolli üksused viisid 2010. aasta jaanuarikuu jooksul Eesti piiridel läbi 1799 kontrolli, millest 555 olid tulemuslikud. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077