Autor: Siim Sultson • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tülis tolliagent ja aknatootja ootavad otsust

Tollitasude teemal tülitsev aknatootja Glaskek Alumiinium ja tolliagentuur Combidek ootavad oma tülile kohtuotsust.

Reedel, 22. jaanuril olid mõlemad tüli arutelul Harju maakohtu Kentmanni kohtusaalis. Kohtuasja 2-09-27416 raames on AS Glaskek Alumiinium esitanud OÜ Combidek Logistika vastu võla nõude. Teemaks on pea poole miljoni tuuris maksuvõla nõue, mis jäi üles segadustest tollis.

"Kohtunik teeb otsuse, selle kuulutamise tähtaeg on määramata," kostis lahenduse uurimise peale kohtunik Maie Seppo sekretär Kadi Kark. Veidi hiljem lisas ta: "Otsus tuleb veebruarikuus."

Paari aasta eest pidi AS Glaskek Alumiinium maksma täiendavalt maksuvõlga 400 000 krooni, sest tollideklaratsioonid vormistanud deklarant ei teadnud ELi ja Iisraeli vahelisi tollinõudeid.

Teadmatus puudutas tooteid, mis Iisraeli valitsemisalas ei vasta ELi ja Iisraeli vahelise assotsiatsioonilepingu kohaselt tariifse sooduskohtlemise tingimustele. ACE Tollivormistuse OÜ ja OÜ Combidek Logistika deklareerisid tooted 2006. aastal sooduspäritoluga vabasse ringlusse. Maksu- ja tolliamet võttis deklaratsiooni vastu ning importija eksimus selgus hilisemal kontrollil.

2007. aasta kevadel kohustas Maksu- ja tolliameti Põhja Maksu- ja Tollikeskus Glaskeki ja tollideklaratsioonid esitanud teenusepakkujaid tasuma täiendavalt maksuvõlga (tolli- ja käibemaksu) ligi 400 000 krooni.

Glaskek ei olnud maksuotsusega nõus ja kaebas selle kohtusse. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077