Autor: Siim Sultson • 13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts käis Lajoses

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts käis eile Lajoses, teatab IRL, firma omaniku Einar Vallbaumi sõnul aga vaatamas, mis seal siis toimub.

"Sest te olete seda ettevõtet kottinud igal pool ajakirjanduses. Kogu aeg on negatiivsed uudised. Minister tundis huvi, mis on lahti ja samuti on ta huvitatud ametnike tööst," teatas ärritunult AS Lajos omanik ja nüüdne Lääne-Virumaa maavanem Einar Vallbaum külastamise tagamaade kohta.

Tema seletusel tahtis Parts teada, kuidas ettevõttel tegelikult läheb, sest viimasel ajal riik pidevalt kaotab kohtutes ettevõtjatele, näiteks maksuotsuste teemal. "See on vahepealsete astmete ametnikele hea, et riigi kõrgeimalt tasandilt tuntakse huvi. Riigi tötöajad ja ametnikud olgu ettevõtjasõbralikumad!" heitis ta kesktasandi ametnikele ette ettevõtete kiusamist.

Teisalt tõdes Vallbaum, et õige ärimees loob firma kasvõi kuu aega või veelgi kauem - peaasi, et äriidee oleks aus ja hästi toimiv. "Kes loob ettevõtte 24 tunniga, see on tankist! Ei ole nii, et viskad näppu ja teeme ära...," kurjustas Vallbaum oma firma vaatlemise üle paariatega ühes potis.

Samas uskus Vallbaum, et eks Parts tahtis oma silmaga näha ka üht korralikku ja viimast puhtaimat transpordiettevõtet, mis toimib hästi ja juba aastaid. Lajos loodi juunis 1992. "Lisaks kohtus minister Lääne-Virumaa ettevõtjate klubiga “Wesenbergh”, arutati elektriliinide lahutamist, raudtee-ehitust, teede ehitust, transiiti Hiinaga," selgitas ta.

"Hiina transiidile on siiani ju operaator leidmata - on sadam, laevad, tarbijad jne. See on nagu köök, kus kõik on olemas, kuid kokka pole. See operaator peaks tulema kuskilt väljast, olema maailmanimega. Eestis sellist ei leidu," arutles Vallbaum Hiina transiidi teemal.

IRL-i täna hommikul laekunud pressiteate sõnul kohtus minister peale Lajose külastamist Lääne-Virumaa ettevõtjate klubiga “Wesenbergh”.

"Kohtumisel andis minister ülevaate Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas toimuvast ning vastas Lääne-Virumaa ettevõtjate küsimustele.

Minister Parts avaldas tunnustust, et Kunda linnas on ettevõtjaid, kes keerulistes aegadest hoolimata on teinud olulisi investeeringuid transpordi ja metallitöötlemise valdkonnas," seisab teates.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077