Autor: Siim Sultson • 22. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Airbusil Hiinas valmis lubatud 11 lennukit 

Airbusi Hiina tehas sai eelmisel nädalal valmis 11nda A320 Airbus lennuki. Kokku on hiinlased tellinud selliseid lennukeoid 600, edastab ettevõte pressiteates.

Airbusi Hiina lennukitehas andis 16. detsembril Tianjinis HNA Grupile kuuluvale lennufirmale Deer Air üle oma järjekorras 11nda A320 tüüpi lennuki ning täitis seega endale käesolevaks aastaks võetud tootmiseesmärgi.

 Esimese Hiinas toodetud A320 andis Airbus Dragon Aviation Leasingu vahendusel lennufirmale Sichuan Airlines üle tänavu 23. juunil. Pärast seda on tehases kokku pandud veel viis A320 ja viis A319 tüüpi lennukit, mida kasutavad Sichuan Airlines, Deer Air, Shenzhen Airlines ja China Eastern Airlines.

 „Esimene tootmisaasta Hiinas sujus plaanipäraselt,“ ütles Airbus China president Laurence Barron. „Kui me 2008. augustis tööle hakkasime, seisid meie ees kaks väljakutset: tagada Tianjinis Airbusile omane kõrge kvaliteet ning püsida tootmisega ajaliselt graafikus. Tänu Hiina partnerite pühendumusele igapäevases töös ning emafirma igakülgsele toetusele õnnestus mõlemad eesmärgid täita. Koostöö Hiinaga läks igati hästi käima.“

 Airbusi Tianjini tehase juhatuse esimehe Zhao Haishani sõnul on neil koostöö üle samuti hea meel ning uus koosteliin on kogu Tianjini lennutööstuse kompleksi jaoks suur samm edasi.

 A320 ühe vahekäiguga lennukite perekonda kuuluvad veel A318, A319 ja A321. Kokku 221-le kliendile on selle perekonna lennukeid tänaseks müüdud üle 6400 – seega on tegemist kõigi aegade enimmüüdud kommerts-reaktiivlennukiga.

 Tänu töökindlusele ja pikkadele teenindusperioodidele on A320 perekonna lennukeid „ühevahekäiguliste“ hulgas kõige odavam ülal pidada.

 Samas vastab A320 lennukite pagasiruum oma mõõtmetelt laiakereliste lennukite standardile.

 2009. aasta novembrikuu seisuga oli 12 Hiina lennuoperaatori käsutuses 442 Airbusi A320 perekonna lennukit. Kokku on Hiina lennufirmad A320 lennukeid tellinud ligi 600. 2011. aasta lõpuks tõuseb tehase tootmisvõimsus nelja lennukini kuus.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077