Autor: Siim Sultson • 2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RERS: nüüd peaks ju ER ometi kahju hüvitama

"Vastaspool arvab, et see oli loodusõnnetus, aga riigifirmas ju keegi millegi eest ei vastuta. Kui õigust ei tule, kaebame edasi," oli AS-i Russian Estonian Rail Services (RERS) juhatuse esimees Ervin Hasselbach pahane Eesti Raudtee peale.

Hasselbachi veendumusel on Eesti Raudtee (ER) RERSile võlgu 18,4 miljonit krooni vagunite eest, mis purunesid Venemaal neli aastat tagasi toimunud õnnetuses. Siis sõitis Zubtsov-Aristovo vahejaamas raudteelt maha kaubarong, mille tagajärjel kuulus AS Hansa Leasing Russia omandis ja hageja kasutuses olnud vaguneist mahakandmisele 12 vagunit, kolm vagunit vajasid remonti. Samuti kuulus RERSile kuuluvatest vagunitest 11 mahakandmisele ja üks vajas remonti.

"Oleme teinud Eesti Raudteele ettepaneku, et andku vagunid uute näol tagasi, kuid nemad ütlesid, et ei anna," osutas Hasselbach kohtuvälise lahendi otsimise katsele.

"Meie arvates kõik, mis vastane toob esile kui vääramatu jõud, oli inimkätega välditav. Mis vääramatu jõud - ma ei tea, et oleks olnud vihm või muu segav looduslik jõud...," ei saanud Hasselbach aru Eesti Raudtee katsetest mõelda välja vääramatut jõudu, mis päästaks hüvitamsiest.

"See on juba teine kohturing. Esimeses saavutasime õiguse, siis vastane saatis materjalid ise kohtusse, kuna olevat täitmata teatud.s formaalsused. Noh, nüüd on ometi kõik need formaalsused täidetud, mis järgmiseks....," imestas ta. 

Esmaspäeval oli Harju Maakohtu Kentmanni tänava kohtumajas taas arutlusel RERSi 18,4 miljoni kroonine hagi ERi vastu. Selles kohtuloos nõuab RERS  ER-lt 18 435 029,60 krooni Venemaal raudteeõnnetuse tagajärjel kasutuskõlbmatuks muutunud vagunite maksumuse hüvitamiseks. Üleeile kuulati istungil osapooled ära ja nüüd oodatakse lahendit 6. jaanuaril.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077