Autor: Kadri Jakobson • 3. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Artcic Sea väidetav röövija kuulub Alexela omanikeringi

Relvade salakaubaveos kahtlustatud kaubalaeva Artcic Sea kaaperdajate seas olnud Dmitrijs Savins on tihedalt seotud kütuseärimees Heiti Häälega.

Dmitrijs Savins ehk Dmitri Savin töötas 2005.-2008. aastani Alexela Logisticsile kuulunud ja nüüd likvideerimisel oleva Pakri Tankersi juhatuse esimehena. Siiani on ta üks omanikke firmas Juhtimise Partnerid, mis omab osalust firmas Alexela Logistics.

"Tööle tuli Savins konkursi korras suurest Euroopa laevandusettevõttest. Ettevõte tegeles naftakeemiatankerite prahtimisega ja lõpetas oma sisulise tegevuse möödunud aasta lõpus," ütles Heiti Hääl.

Pakri Tankers tegeles vedelkeemia ja naftasaaduste veoga. Ettevõttes töötas kaheksa inimest, majandusaasta aruande järgi maksti veel 2008. aastal Savinsile töötasuks üle 1 miljoni krooni. Ometi oli ettevõte juba 2007. aastal 21 miljoni kroonises kahjumis ja 2008. aastal ulatus kahjum juba ligi 39 miljoni kroonini.

"Oma tööd tegi ta korralikult. Äri käis alla siiski peamiselt kõigile transiidi- ja logistikaäri viimastel aastatel jälgivatele inimestele hästi teada põhjustel," nentis Hääl.

Majandusaasta aruandes seisab, et ettevõtte likvideerimine toimub pärast kõikide ettevõtete kohustuste täitmist, ostjate käest raha laekumist ja käimasolevate kohtuvaidluste lõpetamist.

Pakri Tankersi likvideerimisel ilmnesid ka Savinsi tehtud juhtimisvead ehk väidetavad rahaprobleemid. "Ettevõtte likvideerimise käigus tekkis rida küsimusi, millele meil pole õnnestunud vastuseid saada," ütles Hääl.

Ta lisas, et Savinsi endisel tööandjal on mehe suhtes majandusliku sisuga pretensioon, kuid viimase seitsme kuu jooksul on osutunud temaga kontakti saamine võimatuks. Kui suure summa ja millega täpsemalt tegu on, ei soovinud Hääl öelda.

Kuuldes, et Savins on üks relvade salakaubaveos kahtlustatud kaubalaeva Arctic Sea pardal olevatest kaaperdajatest, tegi ettevõtte juhtkond sellest teate ka politseisse. "Omal ajal kaalusime advokaatide soovitusel kriminaalasja algatamist, kuid loobusime sellest ajakulu tõttu," lausus Hääl.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077