Vene transiidi kärbumine viib Hääle firma pankrotti

Viru maakohtu määrusega algatati möödunud nädalal Pakri Tankers OÜ pankrotimenetlus. 125,2 mln krooniga Alexela Logisticsi poolt ostetud osalusega ettevõte teenis kaks aastat kahjumit. 

Merevedusid, vedelkeemia- ja naftasaaduste vedu pakkuv Pakri Tankers OÜ kuulub Alexela Logisticsile, millest 50,2% kuulub läbi Terminali Partnerite OÜ ja Juhtimise Partnerite OÜ enamusomaniku Kadaka Varahalduse OÜ suurärimehele Heiti Hääl.

Ettevõtte tegevjuht ja juhatuse liige Dimitrijs Savins teatas firma aastaaruandes 2008. aasta kohta, et 38 mln kroonise kahjumiga lõppenud aasta tulemuse põhjustas Vene naftasaaduste ja keemiatoodete transiidi sisuline lakkamine läbi Eesti sadamate. Tulemusi mõjutasid ka kõrged kütusehinnad ja madal USA dollari kurss. Seetõttu otsustas akstionär ettevõtte likvideerida, kuna ei näe võimalust äriplaani täitmiseks.

2008. aasta käibeks kujunes 311,7 ja kahjumiks 38 mln krooni, aasta varem teenis ettevõte 382 mln kroonise käibe juures 21,3 mln krooni kahjumit.

Ettevõttel olid üleval võlad 59,5 mln krooni ulatuses, sellest enamus ehk 54 mln krooni 8% intressiga laenu emafirmalt Alexela Logistics. Laenukohustused 2008. aasta majandusaasta lõpuks puudusid.

Alexela Logistics ostis 100% osaluse ettevõttes 2007. aastal, tehes selleks 125,2 mln kroonise mitterahalise sissemakse aktsiakapitali. Müüjaks oli tollal Pakri Marine Investements, mis kuulus Tiina Mõisale, Antti ja Liis Rammole, Tõnu Puidakule ja Heiti Häälele endale.

Lõviosa ehk kolmandiku käibest teenis firma Suurbritanniast, teisel kohal Soome ja kolmas Norra.

Ettevõte registreeriti tänavu märtsis ümber Harjumaalt Ida-Virumaale.

Kaks nädalat tagasi kirjutas Äripäev, et kolme Alexela Terminali vähemusaktsionäri aktsiaid ettevõtte suuromanikule Alexela Logistics, teiste hulgas on liikunud ka Tiina Mõisa osalusega ASi Genteel aktsiad.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150