Autor: Rivo Sarapik • 6. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sivellon: keemiatööstuse pankrotišansid kõrged

OÜ Sivellon tegevjuht Igor Borissenko sõnul on T.R. Tamme Autole kuuluva Kiviõli Keemiatööstuse pankroti väljakuulutamise šansid kõrged.

E-kirja vahendusel selgitas väidetavalt Ukrainas viibiv Borissenko, et Sivelloni nõue KKT vastu on seotud kuludega, mis tekkisid KKT omavolist, mille tagajärjel Sivellon oli sunnitud täielikult ümerkorraldama aastaid funktsioneerinud bituumenitarnete logistika selleks, et täita teiste tarneahela partnerite ees võetud kohustusi.

OÜde Sivellon ja KKT vahel sõlmitud lepingu alusel kasutas tema sõnul Sivellon osa KKT territooriumist oma bituumeniterminali tarbeks. Terminalist toimus praktiliselt kõigi Eesti teedeehitusettevõtete varustamine naftabituumeniga. 2008. aasta novembri lõpus teatas KKT, et keelab Sivelloni töötajatel territooriumile sisenemise ja ka väljumise. Rikkudes sellega pooltevahel sõlmitud lepingu tingimusi. Leping võimaldas selle ühepoolset lõpetamist kuuekuulise etteteatamisega.

"Pankroti väljakuulutamise šansid meie arvates on väga kõrged, sest avalikest allikatest teadaolevalt on KKT-l juba pikka aega probleeme nii

riiklike- kui kohalike maksude tasumisega ning kuuldavasti on esinenud hilinemisi töötajatele palkade väljamaksmisel ja kaupade ja teenuste eest tasumisel," kommenteeris Borissenko.

Keemiatööstusepoole kommentaari saab Logistikauudised kella 16 paiku.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077