Autor: Rivo Sarapik • 18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: taksoliit soosib taksomaffiat

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul näitab Eesti Taksojuhtide Liidu järjekordne otsus vaidlustada kohtus linnavalitsuse korraldus ilmselgelt liidu soosivat suhtumist taksomaffia tegevusse Tallinna vanalinnas.

Tallinna taksoveoeeskirja muudatus keelab taksodel niisama ja tasuta seista kesklinna parkimiskohtadel.

Abilinnapea sõnul on korralduse kohtus vaidlustamise eesmärk see, et niinimetatud taksomaffia saaks jätkata oma ebaseaduslikku tegevust ühes magusaimas taksojuhtide piirkonnas ehk vanalinnas, kuhu aga linn just vastupidi, soovib tagada head, korralikku ja kvaliteetset teenust.

„Linnavalitsuse korralduse üheks eesmärgiks oli ka avalikes huvides vanalinna piirkonnas mootorsõidukite liikluskoormuse vähendamine, häireteta liikluse tagamine ja liiklusohutuse suurendamine,“ tõdes Mutli.

Linnavalitsuse korralduse kohaselt määratakse Tallinna linna omandis, Tallinna Kommunaalameti valitsemisel olevate Müürivahe, Suur-Karja, Väike-Karja, Vana-Posti, Kuninga tänav, Vana turg, Sauna tänava maatükil asuvate teerajatiste osa pindalaga 90 m² ühe taksopeatusena (5 kohta) ja Viru tänava ning Viru väljaku kinnisasja osad kokku pindalaga 155 m² teise taksopeatusena (7 kohta) üürile andmine.

Üüri alghind on 15 000 krooni kuus ja kinnisasjade osa üüri alghind on 21 000 krooni kuus. Üürile antavad taksopeatused luuakse lisaks olemasolevatele taksopeatustele. Üürisuhte kaudu tagatakse kvaliteetsem, ohutum ja usaldusväärsem taksoteenus linnaelanikele.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077