Autor: Mariliis Pinn • 27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa Laevatehas sai 12 mln krooni kahjumit

Loksa Laevatehas kahjum oli mullu 12 miljonit, mida mõjutasid suurenenud palga ja energiakulud. 2007. aastal teenis firma 2,9 mln krooni kasumit.

2008. aastal oli firma käive 629 mln krooni, vähenemine võrreldes 2007. aastaga oli 10,25%, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest. Ettevõte põhjendas müügitulu vähenemist metalli omandisuhte üleviimisega emafirmale ja oktoobrist alates ei kajastata metalli müüki enam müügitulus.  96% toodangust müüdi Taani ja 3,1% Soome. 

Odense Steel Shipyardile kuuluv AS Loksa Laevatehas hakkas mullu tootma plokke ka puistlastlaevadele, sõjalaevadele ja reisilaevadele. Ettevõttel oli raskusi tööjõuga, et saavutada plaanitud tootmismahtu.

Ettevõttesse investeeriti mullu 19 miljonit, sellest suurim oli kraana ost.

Loksa Laevatehases töötas mullu 629 inimest, tööjõukulud kasvasid 11% 154 miljoni kroonini.

2009. aastal ootab firma väikest käibelangust, kuid kasum peaks kasvama, kuna müügihinnad on kõrgemad. Investeerida plaanitakse 25 miljonit krooni.  Omanik plaanib selle aasta esimesel poolel Loksa Laevatehase maha müüa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077