Autor: Mariliis Pinn • 4. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse TISK lõi Moskvas laieneid

Uus stividori infosüsteem TISK (Transit Info System Keeping) on 100% Eesti tehnoloogial põhinev universaalne elektrooniline lahendus, mis töötati välja Eesti suurimas transiidiettevõttes Transiidikeskuse AS ja esitleti  Moskvas rahvusvahelisel messil Transrussia 2009.

Moskvas suurt huvi äratanud ja “iga stividori unistuseks”  ristitud TISK- on täielik stividorfirma infosüsteem, mis võimaldab elektrooniliselt juhtida kogu kauba liikumise tsüklit alates laeva saabumisest sadamasse kuni raha laekumiseni osutatud teenuste eest, teatas firma.

Multifunktsionaalsetes terminalides on  kasutusel tuhandeid erinevaid tehnoloogilisi laadimisskeeme, näiteks on Eestis tegutseva stividorfirma Refetra elektroonses andmebaasis 2500 kinnitatud tehnoloogilist skeemi, võrdluseks võib tuua konteinerterminalid, kus tehnoloogilisi skeeme on vaid paarkümmend.

TISK  suudab leida optimaalseima lahenduse laadimistööde teostamiseks maksimaalse kiirusega ning madalama omahinnaga. “Terviklahendust, mis juhib kogu multifunktsionaalse stividorifirma tootmisprotsessi, poole seni maailmas tehtud,” kinnitas üks TISK idee autoritest, Transiidikeskuse AS juhataja Erik Laidvee. “Seni kasutasid kõik ettevõtteid kalleid omavahel mitteühilduvaid üksikprogramme. Meie süsteem on avatud, seda saab juurutada kiiresti kõigis maailma stividorifirmades.”

Laidvee sõnul oli huvi Moskva rahvusvahelisel logistikamessil Transrussia 2009 uudse tehnoloogilise lahenduse vastu, mille väljatöötamisse kaasati transiidiasjatundjatele lisaks ka Eesti IT sektori parimaid spetsialiste, väga suur. Transiidikeskuse AS on toote patenteerinud ja kaubamärgi kõik õigused on kaitstud. Laidvee kinnitusel algab tehnikaspetside arvates “transiidi-Skypeks” kujuneda tõotava toote aktiivne turuletoomine selle aasta sügisel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077