Autor: Mariliis Pinn • 28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praamiliiklus Hiiumaaga võib madala veeseisu tõttu katkeda

Väinamere Liinid OÜ teavitas kolmapäeval, 22. aprillil majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ohust, et praamiliiklus Heltermaa-Rohuküla liinil võib liiga madala veeseisu tõttu katkeda, vahendas Hiiu Leht.

“Lähtuvalt parvlaevade Scania ja St.Ola kaptenite raportitest on meil kahtlus, et Rohuküla-Heltermaa veeteel ei ole tagatud täies ulatuses sügavus 5,0 meetrit. Arvestades liinil opereerivate laevade eripära (süvis kuni 4,0 meetrit ning kanalite sügavus 5,0 meetrit) on tegemist kriitilise kiilualuse veesügavusega aladega,” seisab kirjas.

Ettevõte palus ministeeriumi abi, et saada veeteede ametilt objektiivset infot kajastavaid sügavusplanšette Rohuküla-Heltermaa veetee kohta. Olemasolev info on pärit 2001. aastast ning aegunud. Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli allkirja kandvas teates hoiatatakse, et halvimal juhul võib praamiliiklus lähipäevil katkeda, parimal juhul aga saab parvlaevu laadida vaid osaliselt. Esmaspäeval oli Heltermaa sadama veetase 35cm alla mitmete aastate keskmist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077