Mariliis Pinn • 28. aprill 2009
Jaga lugu:

Praamiliiklus Hiiumaaga võib madala veeseisu tõttu katkeda

Väinamere Liinid OÜ teavitas kolmapäeval, 22. aprillil majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ohust, et praamiliiklus Heltermaa-Rohuküla liinil võib liiga madala veeseisu tõttu katkeda, vahendas Hiiu Leht.

“Lähtuvalt parvlaevade Scania ja St.Ola kaptenite raportitest on meil kahtlus, et Rohuküla-Heltermaa veeteel ei ole tagatud täies ulatuses sügavus 5,0 meetrit. Arvestades liinil opereerivate laevade eripära (süvis kuni 4,0 meetrit ning kanalite sügavus 5,0 meetrit) on tegemist kriitilise kiilualuse veesügavusega aladega,” seisab kirjas.

Ettevõte palus ministeeriumi abi, et saada veeteede ametilt objektiivset infot kajastavaid sügavusplanšette Rohuküla-Heltermaa veetee kohta. Olemasolev info on pärit 2001. aastast ning aegunud. Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli allkirja kandvas teates hoiatatakse, et halvimal juhul võib praamiliiklus lähipäevil katkeda, parimal juhul aga saab parvlaevu laadida vaid osaliselt. Esmaspäeval oli Heltermaa sadama veetase 35cm alla mitmete aastate keskmist.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt