3. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuldkepp: vedajad ei tunnista pankroti piiril seismist

"Keegi ei tunnista, et on pankroti serval, aga ma aiman, et paari kuu pärast lõpetavad tegevuse ettevõtted, kel liisingautode osakaal suur," rääkis logistikauudised.net-ile Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Liidu juht Toivo Kuldkepp.

"Näib, et kaubandus ikka lahti ei lähe. Leedukad kurdavad, et 30% on vedude turult juba ära kukkunud, meil tuleb vähemalt 20% arvestada," lisas ta.  

Rahvusvaheliste autovedudega tegelevaid ettevõtteid ajab Kuldkepi sõnul eelkõige panktrotti liisingautode suur osakaal. "Meil on palju firmasid, kus liisinguautode osakaal on 91-100 protsenti. Aga kui kaup ei liigu, raha ei tule, liisingut tuleb ikka maksta," tõdes ta. Paljud firmad on autosid liisingusse võttes käitunud väga kergemeelselt, sest selleks, et üht liisinguautot töös hoida, peaks ettevõttel olema kaks autot olema välja ostetud. 

Kuldkepi sõnul on turg üleküllastunud. "Kümmekond aastat tagasi teostas rahvusvahelisi vedusid 150 autot. Kui see arv kasvas 4500ni, arvasin, et nüüd aitab. Praegu on registreeritud ca 8000 veokit. Siin võib tuua paralleele ehitusega, kus iga mees hakkas ehitama," selgitas ta olukorda. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077