Autor: Mariliis Pinn • 10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taksoga sõitmine järjest odavam

Klientide vähesus suunas taksofirmad hinnasõtta, viimase kuu jooksul on teenuste hinnad langenud viiendiku võrra pea kõikides suuremates linnades.

Soodsaimat kilomeetrihinda pakub Eestis Amigo Takso, küsides sõidukilomeetri eest 4,8 krooni, ettevõtte juhtkond hinda ega ettevõtte plaane kommenteerima ei soostunud, kirjutas Äripäev. Vaid 10 senti on kallim Sõbra Takso kilomeetrihind, firma oli ka üks esimestest suurematest hinnalangetajatest pealinnas.

Lisaks soodushinnale otsivad ettevõtted ka muid võimalusi klientide meelitamiseks. Näiteks OÜ Saksa Takso pakkus kampaania käigus võimalust sõidutada takso tellinud kliente Tallinna piires kuni 100 krooni eest tasuta. Firma juhatuse esimehe Andrea Tederi sõnul otsustas ettevõte korraldada tasuta taksosõidupäeva, sest ka taksofirmad peavad muutuvate majandusoludega kaasas käima. "Tallinna taksoturul on alanud tõsine hinnasõda," märkis ta.

"Tartu taksofirmad teatasid, et nemad hindu langetada ei kavatse. Sellise suhtumisega pole taksoturul praegustes oludes eriti mõtet tegutseda." Lisaks pealinnale on hindu langetamas ka teiste linnade taksofirmad.

Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liikme ja taksojuhi Lembit Poolaku sõnul toimub taksoteenuse hindade turul praegu dumping.

"Kilomeetri omahind kütusehinda arvestades on sõltuvalt sõidukist 6-7 krooni," kommenteeris Poolak. See ei sisalda FIEst juhi töötasu ja riigimakse.

Nõudlus taksoteenusele on Poolaku sõnul vähenenud eelmise aasta jaanuarist alates. Kui tavaliselt maiks olukord turistidevooluga paraneb, siis eelmisel aastal ei toonud kasvu ka suveperiood. "Minu käive ja töömaht vähenenud aastaga 60%," lisas Poolak. "Tallinna elanike ja linna külaliste teenindamiseks piisab 1500 taksost."

Soodsaim kilomeetrihind Tallinnas

Andmed seisuga 06.02

    * Soodsaim km/hind, sõidualustustasu Amigo Takso 4,80, 24 kr

    * Sõbra Takso 4,90, 27 kr    * Saksa Takso 4,90, 29 kr    * Viiking Takso 5, 30 kr    * Rahva Takso 5, 30 kr

    * Madalaim sõidualustustasu, km tariif Amigo Takso 24 kr, 4,80 kr

    * Kadaka Takso 24,9 kr, 5,80 kr    * Laki Takso 25 kr, 5,40 kr    * Roy Takso 25 kr, 5,50 kr    * Sky/Star Takso 25 kr, 5,5 kr

    * Madalaim kilomeetrihind (väikebuss), kr/km Inter Takso 5,50; 25 kr sõidu alustamine

    * Laki Takso 9,80; 40 kr sõidu alustamine    * Tallink Takso 10,90; 48 kr sõidu alustamine    * Silver Takso 11; 50 kr sõidu alustamine    * Sinu Takso 11; 50 kr sõidu alustamine

    * Madalaim ootetunnihind, kr/tund Amigo Takso 105; 24 kr sõidu alustamine

    * Saksa Takso 105; 29 kr sõidu alustamine    * Sõbra Takso 107; 27 kr sõidu alustamine    * Viiking Takso 110; 30 kr sõidu alustamine    * Rahva Takso 110; 30 kr sõidu alustamine

Allikas: Äripäev, taksofirmad

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077