Autor: Mariliis Pinn • 6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee maksab piirdeaia lõhkujate tabajale 5000 krooni

Eesti Raudtee paneb välja preemia tabamaks isik või isikud, kes järjekindlalt lõhuvad  Tallinnas Kristiine viadukti juurde rajatud piirdeaeda, mis takistab ohtlikus kohas raudtee ületamist.

Eesti Raudtee turvajuhi Tamo Vahemetsa sõnul on alates novembrist piirdeaeda lõhutud 15 korral, millest 11 korda käesoleval aastal. Viimasel ajal lõhutakse parandatud aed paari päevaga, teatas firma.

Sellest tingituna pöördub Eesti Raudtee avalikkuse poole palvega anda teada võimalikest piirdeaia lõhkujatest. Teavet vandaalitsejatest ootab Eesti Raudtee juhtimiskeskuse telefonil 6158711. Isikut, kelle informatsiooni alusel õnnestub politseil tabada aialõhkuja(d) premeerib Eesti Raudtee 5000 krooniga puhtalt kätte.

Turvajuht rõhutab, et raudteel käimine selleks mitteettenähtud kohas on karistatav kuni 3000kroonise rahatrahviga.

2008.a. novembrikuus paigaldas Eesti Raudtee Kristiine linnaosas Endla viadukti vahetusse lähedusse piirdeaia, mille eesmärk oli suunata inimesi kasutama turvalisi võimalusi raudtee ületamiseks. Ohutult teisele poole raudteed saamiseks tuleb kasutada viadukti all olevat jalakäijate rada või Lilleküla raudteejaama, kus on hoiatusfooridega ülekäigurada.

Piirdeaia paigaldamise vajadus tulenes elust enesest, kui sagenesid vedurijuhtide teated keelatud kohas raudteed ületavatest inimestest, kelle seas oli nii pensionäre kui lastevankreid lükkavaid noori emasid.

Statistiliselt on Lilleküla - Endla viadukti piirkond üks ohtlikumaid piirkondi, kus varasematel aegadel hukkus keskmiselt 2 inimest  igal aastal. Viimati toimus seal raske õnnetus möödunud aasta 24. juuli õhtupoolikul, kui kaks inimest said rongilt löögi, üks neist hukkus.

Kuigi enamik inimesi on aru saanud, miks on piirdeaed paigaldatud jalakäijate jaoks kõige ohtlikumale raudteelõigule, tuleb kahjuks tõdeda, et leidub isikuid, kes teevad kõik selleks, et piirdeaia paigaldamine oma eesmärki ei täidaks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077