Autor: Mariliis Pinn • 14. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IATA pikendas Estonian Airi IOSA sertifikaati 

Rahvusvaheline Lennufirmade Assotsiatsioon (IATA) pikendab Estonian Airile IOSA sertifikaati järgnevaks kaheks aastaks.

Estonian Airil on 2005. aastast  IOSA (Rahvusvahelise Lennufirmade Assotsiatsiooni lennuohutuse audit) sertifikaat, mis kinnitab Estonian Airi tegevuse vastavust kõrgeimatele lennuohutuse nõuetele, teatas firma.

Sertifikaadi pikendamiseks viis IATA sügisel läbi põhjaliku auditi, mis tõestas Estonian Airi tegevuse vastavust sertifikaadi rangetele nõuetele. IATA lennutegevuse ohutust kontrollivad spetsialistid uurisid põhjalikult Estonian Airis kehtivaid tööprotseduure ja töökorralduse vastavust IATA nõuetele. Auditeerimise käigus tehti ettepanekuid osade protseduuride selgemaks ja täpsemaks sõnastamiseks. Pärast muudatuste sisseviimist käsiraamatutesse toimus detsembris järelaudit, mille tulemusena tunnistati Estonian Airi ning tema tegevuse vastavust rahvusvahelistele standarditele.

„Töö lennuohutuse tagamiseks toimub pidevalt ja ka kõige pisemate normidest kõrvalekallete ilmnemisel püütakse välja selgitada selle põhjus, et vältida nende kordumist tulevikus. Vajadusel täiendatakse või muudetakse firmasiseseid tööprotseduure ja pidevalt koolitatakse inimesi,“ selgitas Estonian Airi käitusala asepresident ja juhatuse liige Rait Kalda. „Lisaks viib kõigis lennuohutust puudutavates valdkondades regulaarseid auditeid läbi ka Eesti lennuamet. Järjepidev kontroll lennufirma enda kvaliteediosakonna ja lennuohutusinspektorite poolt ning lennuameti poolne järelevalve andsidki võimaluse läbida edukalt IOSA audit ettenähtud ajal,“ jätkas Rait Kalda.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077