24. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Air France ostab ära võlgades Itaalia lennufirma Alitalia

Itaalia lennufirma Alitalia direktorotsustasmüüaettevõtte Air France/KLM'ile,kellel onplaanis esimese asjana kärpida võlgades vaevleva lennufirma kulutusi suurte koondamiste kaudu, kirjutas EuroNews.

Prantsuse-hollandi ettevõte Air France/KLM plaanib umbes 1700 töökoha koondamisega kärpida pikaajalisi investeeringuid 6,5miljardi euro (101,4miljardi Eesti krooni) ulatuses.

Alitalia juhatus kaalus ka ülevõtmispakkumist Itaalia odavlennufirmalt Air One, kuna ühendused ja mõned poliitikud eelistaksid näha lennufirmast riigilipu kandja staatuses. Viimane aga loobus oma pakkumisest selle aastajuulis. 49 protsendilise osaluse omanikuna on riigil viimane sõnaöelda määramaks lennufirma staatus.

Juhatus teatas oma avalduses, et pakkumine võib tekitada paljutähendavat sünergiat säilitamaks Alitalia bränd ja ja adekvaatne siseriiklik katvus.

Alitalia on turul väärt umbes 1,1miljardit eurot ( 17,2miljardit Eesti krooni) ja omab umbes samas väärtuses võlga. Alitalia on aastaid kahjumis olnud, võideldes tõusva kütusehinna, töötajate streikide ja karmi konkurentsiga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077