21. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airiga lendas oktoobris 19,3% enam reisijaid kui mullu

Estonian Airi reisijatenumbrid on oktoobris hoolega kasvanud, tõustes koguarvuna möödunud aastaga võrreldes 19,3%.

Oktoobris reisis Estonian Airiga ühtekokku 72 681, sh regulaarlendudel 61 898 reisijat. Regulaarlendude reisijate arv suurenes oktoobris 22,7% ning tellimuslendudel 2,7%, teatas lennukompanii.

Oktoobris toimus 1220 lendu, mis on 229 võrra enam kui septembris 2006 ja 445 võrra enam kui möödunud aasta oktoobris.

Oktoobrikuu lendude regulaarsus oli 100%. 86% lendudest väljusid õigeaegselt või kuni 15minutilise hilinemisega.

„Oktoobrikuu reisijate arvu kasvule avaldasid positiivset mõju lennukipargi suurenemisest tingitud suurema hulga istekohtade pakkumine, aga ka stabiilne opereerimine ja dünaamiline müügitoetus,“ kommenteeris eelmise kuu tulemusi Estonian Airi juhatuse esimehe kohusetäitja Andrus Aljas.

Möödunud kuul olid reisijate hulgas enim nõutud sihtkohad Brüssel, Frankfurt, Kiiev ja Moskva.

Estonian Air, Eesti rahvuslik lennukompanii, pakub otselende Tallinnast üle Euroopa 19 sihtkohta ning Kuressaarest Stockholmi. Lisaks liinilendudele korraldatakse ka puhkusereise, 2006. aastal teenindati ühtekokku 689 800 reisijat. Estonian Airi omanikud on Eesti riik, SAS Group ja investeerimispank Cresco.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077