12. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink kaotas septembris 15% Eesti-Rootsi liini reisijaid

Tallink Grupp vedas 2007. aasta septembris 502 605 reisijat, mida on 2.8% vähem kui septembris 2006. Eesti-Rootsi liinil aga oli reisijaid lausa 15,1% vähem.

Veetud kaubaveo ühikute arv langes 4,6% ning veetud sõiduautode arv tõusis 8.6%, teatas Tallink.

Reisijate numbrite langus on ettevõtte teatel peamiselt tingitud väiksemast laevade ja reiside arvust võrreldes eelmise aastaga.

Eesti-Rootsi liinil mõjutas reisijate arvu M/L Romantika korrapärases dokisviibimine, mistõttu ei opereerinud laev liinil kaheksa päeva. Erinevalt eelmisest aastast ei opereeri M/L Vana Tallinn enam Paldiski-Kapellskäri liinil.

Suuremaks kaotajaks olid veel Soome-Saksa liin, millel oli 28,6% vähem reisijaid, ning ka Soome-Rootsi liin, kus oli möödunud septembriga võrreldes 9,1% vähem reisijaid.

Soome-Rootsi liinil oli vähem reisijaid, kuna M/L SkyWind müüdi augustis 2007 ja laev septembris 2007 enam ei opereerinud. Kolm päeva oli tööst eemal ka M/L Silja Festival, mis viibis korrapärases dokis.

Reisijate arv kasvas Eesti-Soome liinil (1,9%) ja Läti-Rootsi liinil (108.2%). Viimasele andis lisa see, et liinil oli ühe laeva asemel kaks alust ning igapäevased väljumised mõlemasse sihtpunkti võrreldes ühe laeva opereerimisega eelmisel majandusaastal on suurendanud Läti-Rootsi liini mahtusid.

Kaubavedudest olid septembris paremad näitajad Eesti-Soome (+10,1%) ja Läti-Rootsi Liinil (+101,4%). Suurimaks kaotajaks jäi kaubavedudes Soome-Rootsi liin (22,1%).

Nii kauba- kui reisijateveole mõjus Tallinna-Helsingi liinil hästi „Tallink Shuttle’i“ teenus, mis andis parema tulemuse kui varasem Autoexpress.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077