11. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa jõukaim mees otsib oma eralennukile stjuardesse

Nädala eest ilmavalgust näinud reklaam kutsub noori neide uskumatuna näivale tööintervjuule, kus väidetavalt Euroopa jõukaim mees otsib oma eralennukile stjuardesse, et nende seltsis siis maailmas ringi lennata.

Kes see rikkaim mees aga on, kuulutusest ei selgu. Mehe esindaja, protokolliülem Steve Williams kinnitab, et tegemist on Kreeka päritolu ärimehega, kes tegeleb peamiselt laevanduse ning kinnisvaraga ja kelle firma väärtust mõõdetakse 100 miljardi dollariga, kirjutas Äripäev.

Küsimuse peale, kas tegemist võiks olla Onassiste perekonna valgusvihust väljapoole jäänud võsuga, protokolliülem vaikib ning mainib vaid, et tegemist on äärmiselt šarmantse ning mõjuvõimsa 38aastase mehega. Eesti ajakirjanduses avaldatud kuulutuse põhjal võib aga jääda mulje, nagu otsiks vallaline rikkur hoopis naist.

Saladuslik miljonär tegutseb peamiselt Londonis ja Monte Carlos, kuid protokolliülema sõnul lendavad tulevased stjuardessid tihti Maldiivide, Los Angelese, New Yorgi, Kreeka ja Singapuri vahet. "Firmal on kaks lennukit ning me otsime kolme stjuardessi," sõnab Williams. Eestist otsitakse töötajaid aga põhjusel, et siinsed neiud olevat targad, mitmekeelsed, ilusad ning korralikud. Itaallannad, keda sellele tööle soovis pääseda tervelt 2500, ei pidavat nii esinduslikud olemas. Tänaseks on Eestist tulnud 300 avaldust.

Kadri Viik: selline reklaam on seadusevastane

Sotsiaalministeeriumi võrdõiguslikkuse büroo juhataja Kadri Viigi sõnul on taoline reklaam ja nõue selge soolise võrdõiguslikkuse põhimõtte rikkumine ja ühtlasi ka seadusevastane.

"Seadus lubab küll ainult ühest soost töötajaid tööle võtta, kuid seda juhul, kui sugu on täiesti määrav kutsenõue, näiteks naispeaosasse naissoost näitleja. Antud juhul ei näe ma kuidagi, et see langeks sinna kategooriasse," räägib Viik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077