31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antropov sukeldus konteineriärisse

Paldiski Põhjasadama juht Robert Antropovi firma OÜ Viru Distiller ja rootslane Jan-Alex Gustav Näsman asutasid 22. augustil firma nimega PTS Logistics AS, mis korraldab konteinerite transiiti.

Antropovi sõnul oli ettevõtte asutamine Rootsi poole initsiatiiv. Tema pakkus välja vaid idee.

Antropov ütles aripaev.ee-le, et mõte logistikafirma luua tuli tal pärast paari aastat sadamas töötamist, nähes, et äris on võimalusi, mida ei kasutata ära. "Tahame pakkuda alternatiivseid transpordivõimalusi," selgitas ta.

Firma tegeleb konteinervedudega suunal Gävle-Paldiski-Moskva. "Tulevikus tahame transpordikoridori pikendada Hiinani," selgitas ärimees ambitsioonikaid plaane.

Antropovi sõnul on Eesti transport saanud küll kiita, kuid rohkem on kriitikat. "Oleme liigselt Venemaale orienteeritud ja enamuse transiidist moodustab Vene nafta. Meie eesmärk on just pakkuda uusi võimalusi Rootsi ja Venemaa vahelises transpordis ning Skandinaavia transpordis. Läbi Eesti võiks vedada igale poole Euroopasse," lisas ta.

Loodud firma aitas luua uue transpordikoridori. "Praegu veetakse konteinereid Rootsis Gävle sadamast Paldiskisse, kus konteinerid laetakse rongile ja kulgevad edasi Peterburgi või Moskvasse. Enne veeti Rootsist kaupu Venemaale Soome kaudu, kuid see on palju kallim. Otse Peterburgi sõita ei ole mõtete, kuna sealsed sadamad on üle koormatud," selgitas ta uue liini eeliseid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077