21. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starmani kasum kukkus 40%

Starmani II kvartali puhaskasum kahanes40%. Kasumi sõi uus projektZUUMtv.

Starmani II kvartali kasum oli 480 000 eurot (7,5 miljonit krooni),2006.aasta II kvartalis oli kasum 803 000 eurot (12,5 miljonit krooni), seega on langus 40%.

Ettevõtte poolaasta puhaskasum langes eelmise aasta 24,248 miljonilt kroonilt 16,948 miljonile kroonileehk 30%.Oodatult avaldas kasuminäitajatele negatiivset mõju algfaasis olev ZUUMtv. Ettevõttemajandustegevuse põhinäitajat - EBITDA-d - vähendas ZUUMtv otseselt 0,63 miljoni euro (9,8 miljonit krooni) võrra, millele lisanduvad veel mõningad kaudsed kulud, mida seoses mitmele erinevale tootele suunatusega ei ole võimalik täpselt eraldada.

ZUUMtvnegatiivset mõju konsolideerimisgrupi majandustulemustele võib oodata kalähitulevikus; seevastu pikemas perspektiivis peaks uus toode tugevdama niiettevõtte turupositsiooni kui kasumlikkust, teatas Starman.

Starmani konsolideerimisgrupi 2007 aasta I poolaasta kogutulud moodustasid 8,75 miljonit eurot (136,5 miljonit krooni), mis on 17% enam kui samal perioodil aasta tagasi. 2007 aasta I poolaasta amortisatsioonieelne ärikasum (EBITDA) oli 3,16 miljonit eurot (49,3 miljonit krooni) ningaktsionäridele kuuluv puhaskasum 1,33 miljonit eurot (20,7 miljonit krooni), mis on vastavalt 1% ja 14% vähem kui samad näitajad eelmise aasta I poolaastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077