22. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõviosa Hiina pilootidest valdab inglise keelt ohtlikult vähe

Napilt kümnendik Hiina pilootidest saab hakkama rahvusvahelises lennunduses kasutatava inglise keelega, tõdes Hiina lennundusamet. See teeb ülejäänutest potentsiaalsed ohuallikad.

Järgmise aasta märtsist peavad kõik rahvusvahelistel liinidel lendavad Hiina piloodid läbima vastava testi, kusjuures praegu töötavast umbes 8000 lendurist saaks sellega hakkama vaid 651, kirjutas Postimees.

"Ma loodan, et need seltsimehed, kelle suhtumine [inglise keele õppimisse] on praegu vale, loobuvad illusioonidest, ei raiska aega ega looda teiste peale, vaid kasutavad head võimalust keelt õppida," ütles ameti kodulehel avaldatud pöördumises Hiina aselennundusminister Li Jian.

Hiina lennundus kasvab praegu kiiresti ja ennustuste kohaselt vajavad riigi lennuliinid järgmise kolme aasta jooksul veel 10 000 pilooti.

Kui ohtlik võib puudulik keeleoskus olla, näitas 1993. aastal juhtunud õnnetus, kui Loode-Hiinas kukkus alla USAs ehitatud MD-80 lennuk. Piloodid ei mõistnud automaatse hoiatussüsteemi teadet, et nad on mäega kokku põrkamas. Lennuki musta kasti salvestuse kohaselt olid nende viimased sõnad: "Mida tähendab pull up (inglise keeles 'tõuse ülespoole' - toim)?"

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077