14. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Songiseppa karistati Laagna tee sulgemise eest

Tallinna Linnavalitsus kuulas oma tänasel istungil ära sisekontrolli tulemused möödunud nädalavahetusel Laagna tee sulgemiseks antud lubade osas ning otsustas distsiplinaarkorras karistada transpordiameti juhataja Andres Harjot ning liiklusteenistuse direktor Mati Songiseppa.

Distsiplinaarkaristusena avaldatakse noomitus transpordiameti juhataja Andres Harjole ning ameti juhataja peab koostöös linna personaliteenistusega määrama distsiplinaarkaristuse liiklusteenistuse direktor Mati Songisepale, teatas linna pressiteenistus.

Sisekontroll tuvastas, et lubade andmisel rikuti haldusmenetluse korda ning transpordiamet võttis üle linnavalitsuse funktsioonid. Teiseks ei teavitatud õigeaegselt ega korrektselt ürituse korraldajaid haldusmenetluse käigust, mille tõttu läks ka korraldajail dokumentide õigeaegse vormistamisega kiireks.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on lubamatu, et argipäeval suletakse liikluseks üks linna peatänavaist. „Linn ei saa mööda vaadata niisugustest juhtumitest, kus selgelt kahjustatakse inimeste huvisid. See, et transpordiameti juhid usurpeerisid haldusmenetluse korda ja hakkasid ise otsuseid vastu võtma, selle eest täna transpordiameti juhte ka karistati,” lausus Savisaar. Linnapea sõnul alahinnati liikluse sulgemise osas võimalikke probleeme ning kooskõlastusring oli puudulik. „Nii tähtsa objekti puhul oleks pidanud loa andma linnavalitsus oma istungil,” sõnas linnapea.

Linnavalitsus otsustas, et kõik suuremahuliste avalike ürituste lubade kooskõlastusringid ja taotlusteks vajalikud toimingud vaadatakse põhjalikult üle, uuendatakse vajalikke toiminguid ja regulatsioone ning vajadusel moodustatakse edaspidi linna juhtidest ja spetsialistidest alaline komisjon linnas toimuvate suurürituste ettevalmistuste menetlemiseks, linnakodanike teavitamiseks jms.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077