6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajakirjanike naljast sündis legend seasuurustest rottidest Moskva metroos

Isegi eestimaalased, kes pole elu sees Moskva metrooga sõitnud, teavad une pealt rääkida kahte lugu, mis nende arvates on surmkindlalt tõesti sündinud: üks neist räägib metrootunnelites ringi müdistavatest seasuurustest rottidest ja teine Kremlist välja jooksvast salametroost, millega Stalin armastas linna all sõitmas käia.

Tegelikkuses on esimene legend saanud alguse õnnestunud naljast ning teine suurte mööndustega “peaaegu” tõsilugu, kirjutas Eesti Päevaleht.

1990. aasta kevadel ilmus Moskovski Komsomoletsis artikkel hiigelrottidest Moskva metroos. Kuna Nõukogude Liidus oli tollal avalikustamise aeg ning avaldati palju sensatsioonilisi materjale asjadest, millest varem ei tohtinud kirjutada, siis mõtlesidki paljud, et see on tõsi.

Mis puudutab Kremli “erimetrood”, siis sajaprotsendilist tõde on suhteliselt raske välja selgitada, kuna Moskva maa-alune territoorium on tihedalt täis pikitud kõikvõimalikke käike ja tunneleid. Kõigi tähtsamate hoonete alt lähevad kuhugi tunnelid, aga see ei tähenda, et seal oleks metroo.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077