5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Laevakompanii alustab tegevust Aafrikas

AS Saaremaa Laevakompanii üritab hakata teenindama praamiliine Lääne-Aafrikas asuvas Sierra Leones, kirjutas Oma Saar.

Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo ütles Oma Saarele, et laevakompanii on uurinud äriajamise võimalusi Sierra Leones juba pikka aega ja praegu võib öelda, et asjal on jumet. „Projekti käivitamise tõenäosus on väga suur, esimene liin võib käivituda juba mõne kuu jooksul,“ ütles Leedo.

Leedo märkis, et tegelikult on laevakompaniil Sierra Leones päris suured ambitsioonid, sest on võimalus uuesti käivitada kodusõja tõttu seiskunud rahvusvahelised laevaliinid. „Näiteks Regula võib mööda Aafrika rannikut edukalt mõnda rahvusvahelist liini sõita. Seal on kümned saared ning sajad tuhanded inimesed, kes tahavad nende saarte vahel liikuda,“ rääkis Leedo.

Saaremaa Laevakompanii omanik ütles, et Sierra Leone näol on tegemist huvitava, kuid kultuuriliselt ja geograafiliselt kauge maaga, kus riskid on mõnevõrra teise iseloomuga kui meil tavaks. „Peame oma oskused ja võimalused ära kasutama ja kui paneme mööda, eks siis praetakse meid kusagil lõkke peal ära,“ ütles Leedo.

Vjatšeslav Leedo rääkis, et laevadena kasutatakse nii kohapealt hangitud laevu kui ka uute parvlaevade tuleku järel järk-järgult vabanevaid siinseid aluseid. „Me näeme, et meie praegused parvlaevad on küll suhteliselt vanad, aga nad on väga korralikud ja suudavad töötada veel kümneid aastaid. Pole mõtet lõigata neid vanarauaks, kui saab alused tööle panna kuskil mujal.“

Kui suur palavus välja arvata, on Sierra Leones majanduses Leedo sõnul sisuliselt kõik samamoodi kui 90-ndate alguse Eestis. Saarlastele ei ole see riik aga sugugi võõras, sest aastakümneid tagasi töötasid seal Saare Kaluri meremehed.

Saaremaa Laevakompanii omaniku sõnul vajab kompanii seoses tegevusega Sierra Leones uusi töötajaid. „Kui kellelgi on huvi selle maa vastu ja ta soovib tulla meie meeskonda, siis võtku ühendust minu või Tõnis Rihvkiga (Saaremaa Laevakompanii tegevjuht),“ lausus Leedo. „Seal on vaja inimest, kellel on veres seikelejavaimu. Maa on imekaunis, paarkümmend aastat tagasi oli see lääne turistide puhkuseparadiis.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077