14. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee on puhkusele saatnud juba 350 töötajat

Venemaa varjatud sanktsioonide tõttu vähenenud Eesti Raudtee veomahud sunnivad firmat inimesi puhkusele saatma.

Eelmise nädala seisuga saatis Eesti Raudtee puhkusele 350 inimest, nendest osa on korralised puhkused. Eesti Raudtee juhi Kaido Simmermanni sõnul otsitakse praegu veel 200 inimest, keda saaks korralisele puhkusele saata, kirjutas Äripäev.

"Kui olukord lähiajal ei parane, tuleb inimesed saata palgata puhkusele. Kui kaubavedu ka pikemas perspektiivis tagasi ei tule, kaotavad nad töö," ütles Simmermann.

"Kui eelmise kümne päeva jooksul vähenes veoste arv ainult kolmandiku võrra, siis järgmise nädala algusest väheneb see poole peale, võrreldes eelmiste aastate mahtudega samal perioodil," rääkis Simmermann reedel.

Tema sõnul ei tohiks kaubavoog alla 50 protsendi siiski langeda, sest loodetakse teistest riikidest tulevate vedude peale.

Eesti Raudteel jääb prognooside kohaselt saamata 40 protsenti kaubaveotulust, mistõttu on nad sunnitud oluliselt kulusid kärpima. "Vähendame investeeringuid: ei osta uusi vaguneid, ei remondi vedureid ega tee muid parendustöid depoodes," loetles Simmermann, lisades, et kui olukord paremuse poole ei pöördu, siis kulutatakse investeeringuteks planeeritud 870 miljonist kroonist vaid 300 miljonit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077