5. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair soovib sügisel Tallinna tulla

Ryanair soovib juba sügisel Eestisse lendama hakata, sellel nädalal allkirjad saav kavatsuste protokoll sillutab tee lõpliku lepinguni.

Majandusministri nõunik ning peamine läbirääkija Ryanairiga Oleg Harlamov ütles, et Ryanairi Tallinna tuleku tõenäosus on väga suur. "Lõplik kokkulepe Eesti ja Ryanairi vahel on hetkel veel tulevikumuusika, kuid mõlemapoolne huvi näitab, et leping tuleb," sõnas Harlamov Äripäevale.

Ka neljapäeval Eestis käinud RyanAiri uute liinide direktor Bernhard Berger andis mõista, et Ryanair tuleb Tallinna.

Majandusminister Edgar Savisaar ütles pärast kohtumist Bergeriga: "Esimene samm on astutud, kuid palju on veel astuda. Siiski tahavad pooled jõuda põhilepingu sõlmimiseni käesoleva aasta esimesel poolel."

Kavatsuste protokoll peaks saama Ryanairi juhatuse allkirjad täna, misjärel saadetakse see Eesti poolele.

Eellepingu arutamisel olid jutuks ka lõpliku lepingu punktid, nagu lendude sihtpunktid, lennusagedus ja hinnad. "Jutuks olid Šotimaa ja Põhja-Itaalia ning Stockholm, kuhu täna on suur tung," mainis Harlamov.

Ryanair Tallinnas lennujaamamaksudelt hinnasoodustusi saama ei hakka.

Just Tallinna lennujaama liiga kõrged lennujaamamaksud olid üheks põhjuseks, miks Ryanair eelmise laienemise käigus hoopis Riia oma sihtkohaks valis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077