Autor: Tõnu Tramm • 6. oktoober 2023

TOP 20: Euroopa suurima käibega autovedajad: tipus meilgi hästi tuntud nimed

Analüüsifirma Transport Intelligence (TI) koostas mulluse majandusaasta põhjal ülevaate Euroopa suurematest autovedudega tegelevates transpordiettevõtetest. Nagu arvata võis, leiab 20 suurima käibega ettevõtte seast ka ühe Leedu firma ning tipust mitu Eestiski tuntud rahvusvahelist logistikaettevõtet.
87% Euroopa maanteetransporditurust on väiksemate autovedajate käes.
Foto: Pixabay

Kümne suurima Euroopa autovedaja kogukäive moodustas möödunud majandusaastal vaid 9,8% Euroopa turust, teise kümne suurima vedaja osakaal oli vaid 3,1%. Ehk teisisõnu, kahekümne suuremale transpordiettevõttele kuulub vähem kui 13% Euroopa transporditurust ning lõviosa vedajatest moodustavad väiksemad ettevõtted.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077