Autor: Rein Pärn • 1. september 2023

Kuidas jõuda puhtama ja rohelisema transpordini?

Ligi neljandik õhku paisatud süsinikust pärineb transpordist, arengukavade järgi peab see lähema 12 aasta jooksul kolm korda vähenema. Mida saab ära teha sõiduautode tootmist ja kasutamist silmas pidades, arutatakse värskes Äripäeva raadio saates "Rohepöörde praktikud".
Martin Õunap ja Risto Ojassaar räägivad saates "Rohepöörde praktikud" sõiduautode tootmise ja kasutamisega seotud keskkonnamõjust ja võimalustest selle vähendamiseks.
Foto: Andras Kralla

Saatekülalised Neste äriklientide müügijuht Martin Õunap ja Autohalle müügijuht Risto Ojassaar on ühel meelel, et elektrilised sõidukid muutuvad aasta-aastalt tänavatel järjest nähtavamaks ja see on eriti erasõidukitest rääkides vältimatu. Kuid näiteks maanteetranspordis, kust tuleb enamik õhkupaisatavast heitest, ei ole näha, et elekter diislit asendama hakkab.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077