Autorid: Lauri Teder, Logistikauudised.ee • 25. aprill 2019

Finnair langes aasta hakul kahjumisse

Autor: EPA / Markku Ojala
Soome lennufirma Finnairi kasum vajus esimese kvartali lõikes miinusesse ning tõi kolmapäeval kaasa aktsia odavnemise.

Kuigi Finnair käive aasta esimese kolme kuu jooksul oli 672,9 miljonit eurot ehk 5% enam kui mullu, ulatus firma võrreldav tegevuskahjum 16,2 miljoni euroni. Eelmise aasta samal perioodil saavutas Finnair rekordilise 14,6 miljoni dollari suuruse tegevuskasumi.

Ettevõtte tulemust nõrgestasid nii suurema kapatsiteedi tõttu tõusnud kulud kui kallimaks muutunud kütus, tõdes tegevjuht Topi Manner aruandes. Reisijate arvu kõige suurem kasv leidis aset Aasia-Euroopa suunal, kenasti paisus ka kaubavedu.

Selleks aastaks prognoosib Finnair rahvusvaheliste lendude mahu kasvu, kuid näeb ohtudena majanduse aeglustumist ja Brexitist johtuva ebakindluse jätkumist. Soome majanduslehele Kauppalehti antud kommentaaris vihjas Manner, et väikese võimaluse võib firmale pakkuda aga Boeing 737 Max lennukite jätkuv õhukeeld, mis pärsib mitme konkurendi tegevust. Finnairi lennukiparki kuuluvad peamiselt vaid Euroopa kontserni Airbusi masinad.

Finnairi Helsingi börsil kaubeldav aktsia kahanes kolmapäeval 3,75%, 7,82 euro tasemele.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077