Autor: Logistikauudised.ee • 13. veebruar 2024

Ekspert: laadimistaristu areng käib ühte sammu elektriautode müügiga

Kolm aastat tagasi oli Eestis 209 elektriauto laadijat, 2023. aasta lõpu seisuga on Eestis kokku 683 laadijat.
Foto: Liis Treimann
Euroopa Transpordi ja Keskkonna Föderatsiooni prognoosi kohaselt peaks aastaks 2030 olema Eestis üle 70 000 elektriauto ja ligi 5000 avalikku laadijat. Kui lähedal me sellele prognoosile oleme ning milline on elektriautode laadimisvõrgustiku hetkeseis Eestis, rääkis Circle K Baltikumi e-mobiilsuse valdkonnajuht Teedo Melts.

„Euroopa Liidu kliimaeesmärk lõpetada 2035. aastal uute bensiini- ja diiselmootoriga autode müük annab kindla sihi, et elektriautode arv tänavapildis üha suureneb ning seda näitab selgelt ka müügistatistika,“ ütles Circle K Baltikumi e-mobiilsuse valdkonnajuht Teedo Melts lisades, et viimase viie aasta jooksul on elektriautode arv Eestis viiekordistunud ning lähiaastad kasvatavad seda kindlasti veelgi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077