Autor: Tõnu Tramm • 22. november 2023

IRU: puudu on 3 miljonit veokijuhti, viie aasta pärast juba 7 miljonit

Rahvusvahelise Maanteetranspordi Ühing (IRU) uuris veokijuhtide tööhõivet 36 erinevas maailma riigis ja selgus, et täitmata on üle kolme miljoni veokijuhi töökoha, ehk 7% kõigist ametikohtadest. Noorte ja vanemate juhtide vahelise lõhe kasvades halveneb olukord järgmise viie aasta jooksul veelgi märkimisväärselt, kui ei võeta ette olulisi meetmeid.
Foto: IRU

IRU küsitles enam kui 4700 veondusettevõtet Ameerikas, Aasias ja Euroopas, mis esindavad 72% maailma SKT-st, ja leidis, et veoautojuhtide puudus suurenes 2023. aastal kogu maailmas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077