Autor: Aleksander Bankiir • 14. november 2023

Aleksander Bankiir: Rail Baltica on Eestile sama oluline kui Nursipalu

„Rail Baltica näol on tegemist täpselt samalaadse investeeringuga nagu kaitseväe Nursipalu harjutusala laiendamine. Teist varianti lihtsalt ei ole, et Eesti riik edukalt toimiks,“ kirjutab ETS Logisticsi juht ja omanik Aleksander Bankiir logistikauudiste arvamusliidrite küsitluses.
ETS Logisticsi juht ja omanik Aleksander Bankiir.
Foto: ETS Logistics

Logistikauudised.ee saatis Eesti transpordi- ja logistikasektori arvamusliidritele küsimused teemal, mis puudutavad valitsuse tegevust, ettevõtete konkurentsivõimet ning rohepööret. Sisukamad vastused avaldab logistikauudised.ee eelolevatel nädalatel oma veebilehel, vastuste koondkokkuvõte tuleb koos erinevate valdkondade tippjuhtidega majandusekspert Raivo Vare juhtimisel arutlusele ka 25. Logistika Aastakonverentsil.

Järgnevalt toome ära Rakveres tegutseva ekspedeerimisfirma ETS Logisticsi tegevjuhi ja omaniku Aleksander Bankiiri vastused:

Mida saaks Eesti valitsus teha, et transpordi- ja logistikasektori konkurentsivõime säiliks ja paraneks?

Logistikasektori ja Eesti ekspordi konkurentsivõimelisusest lähtudes peaks Eesti valitsusel, erasektoril, maaomanikel ning kohalikel omavalitsustel olema kõiki ühendav suur eesmärk – võimalikult kiire Rail Baltica tööle saamine. Tegemist ei ole kaugeltki ainult valitsuse murega, kuid ühiskonna suhtumises tervikuna näib see paraku aga just nii olevat. See on minu hinnangul täna väga suur probleem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077