Autor: Aleksander Bankiir • 4. september 2023

Kaupade eksport üle ookeani – millist tarneklauslit kasutada hinnapakkumiste tegemisel?

Euroopa Liidu väline (nt USA, Jaapan, Hiina vm) klient tunneb huvi teie ettevõtte toodete vastu? Suure tõenäosusega küsitakse teilt hinnapakkumist koos transpordiga sihtkohta. Kuidas teha pakkumine nii, et müük õnnestuks? ETS Logisticsi juht Aleksander Bankiir jagab oma ettevõtte kogemusi.
Kauba saatmisel Eestist üle ookeani tasub juba müügitehingut vormistades teada, millist tarneklauslit tasub kasutada ja millist mitte
Foto: Andras Kralla

Oleme aastate jooksul täheldanud, et Eesti eksportöörid kipuvad kaugemate riikide klientidele müügipakkumisi tehes ebamõistlikke tarneklausleid kasutama – maakeeli, transporti sihtriiki üle hinnastama. Viimane võib põhjustada müügipakkumise ebaõnnestumise, kuna toote koguhind jääb ostjale kalliks. Lisaks põhjustab vale tarneklausel müüjale ebamõistlikke riske, mis võivad põhjustada veohinna olulise suurenemise.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077