Autor: Tõnu Tramm • 26. juuli 2023

Eesti kaubalaev sai BLRT tehases unikaalse "õhkpadja"

BLRT Grupi laevaremonditehases Tallinn Shipyard viidi koostöös Damen Shipyards Groupi ja Delfti Tehnikaülikooliga ellu ainulaadne projekt, mida siinmail varem tehtud ei ole – Eesti laevandusfirmale AMISCO kuuluvale kaubalaevale DANITA paigaldati uuenduslik õhkmäärde süsteem DACS.
Kaubalaev DANITA
Foto: Sergei Krasii

DACS (damen air cavity system) tehnoloogia tööpõhimõte seisneb selles, et vette tekitatakse väikestest õhumullidest koosnev kiht, mis katab laevakere ühtlase õhukese õhupadjana, mille tulemusena väheneb hõõrdetakistus laevakere ja vee kokkupuutealal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077