Autor: Logistikauudised.ee • 12. august 2021

TLT testis Tallinna tänavatel esimest elektrilist liigendbussi

AS Tallinna Linnatransport (TLT) testis esmakordselt elektrilist liigendbussi Solaris Urbino 18 electric. Augusti algul lõppenud elektribussi testimine on osa TLT plaanist teenindada hiljemalt aastal 2035 kogu Tallinna ühistransporti heitmevabade sõidukitega.
Solaris Urbino elektriline liigendbuss.
Foto: Mark Kitajev

Testitud Solaris Urbino 18-meetrine elektriline liigendbuss sõitis akutoitel ühe laadimisega pea 170 km. TLT juhatuse liikme Lennart Viikmaa sõnul oli tegemist esimese normaalmõõdust suurema elektribussi testimisega. “Solaris Urbino 18 electric oli sõitjatele mugav tänu madalale sisenemisel ning sobis ka erivajadustega sõitjatele, kuna oli varustatud ratastooli rambiga. Bussi sõit ja kiirendus olid sujuvad. Ka selle bussi katusel on kiirlaadija, mis võimaldaks bussi ka ringide vahepealsel ajal laadida, kuid kuna Tallinnas vastav taristu veel puudub, siis me ei saanud seda võimalust testida. Jätkame erinevate elektribusside katsetustega ka edaspidi, et leida elektribuss, mis suudab ühe laadimisega läbida võimalikult palju kilomeetreid,“ lisas Viikmaa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077