Autor: Logistikauudised.ee • 11. detsember 2020

Millal on viimane hetk netist jõulukinke tellida? Kullerfirma selgitab

Jõulukingitusi e-poodidest ostes või kingipakke saates tuleks seda kindlasti teha võimalikult vara, et tagada nende õigeaegne kohalejõudmine. Kui aga tõesti jääb asi viimasele hetkele, siis millal see hetk on, et kullerid jõuaksid pakid kohale toimetada?

„Kõik sõltub muidugi, millise riigi e-poest tellimus tehakse ja kui kiiresti kaupmees ise tegutseb. DPD kullerid suudavad kauba enne jõule kohale toimetada juhul, kui saavad Eesti e-poelt paki kätte 21. detsembril. Kaugemalt Euroopast tellides peaks viimaseks kuupäevaks arvestama 14. detsembrit,“ selgitas DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„Rõhutan aga veel, et kui ei ole just soovi otsida põnevust ja pingelisi olukordasid, siis kindlasti ei tasuks oma tellimusi nii viimasele hetkele jätta. Meie DPD poolt oskame juba hästi arvestada pühade mahtudega ja oleme lisatööjõudu palganud. Arvestada tuleb aga sellega, et tellimust tehes peaks andma ka e-poele piisavalt aega saadetise komplekteerimiseks. Jälgige, millise lubaduse on kaupmees andnud tellimuse tarneaja kohta ja kõrghooajal tasub igal juhul mõne lisapäevaga arvestada,“ märkis Kivimurd.

Kui Eesti veebipoest teha tellimus 20. detsembril ja pood jõuab selle järgmisel päevaks DPD-le üle anda, siis jõuab pakk saajani hiljemalt 23. detsembri õhtuks. Läti, Leedu ja Soome e-poodide puhul on kõige viimaseks tellimise hetkeks 17. detsember ning mujalt Euroopast 14. detsember.

Kuigi DPD tegutseb tipphooajal ja selle eel tunduvalt suurema tööjõuga, siis ettevõtte jaoks on oluline, et töötajad saaksid pühad oma pere seltsis veeta.

„Tellimusi tehes tasub seega silmas pidada, et kui vahepeale jääb mõni püha, siis selle võrra peab tarneaega ka pikemaks arvestama,“ lausus Kivimurd. „Vabadel päevadel me pakke laiali ei vii, aga muul ajal ja lühendatud tööpäevadel tegutsema täiel võimsusel.“

Sellel hooajal DPD kullerid puhkavad ehk ei korja pakke peale ega toimeta neid laiali 24.-26. detsembril ning 1. jaanuaril.

Kivimurd lisas, et kiirema pakiveo tagamiseks saavad ka kliendid ise kaasa aidata tulles oma pakiautomaati tulnud saadetisele järele võimalikult kiiresti. Kulleritele on suureks abiks, kui pakiautomaati saabunud pakile tullakse järgi juba mõne tunni jooksul või vähemalt samal päeval.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077