Autor: Logistikauudised.ee • 18. juuni 2020

Taastuvtoorainest diislikütuse hind langes taas

Ainus Eestis müüdav taaskasutatud toorainest valminud diislikütus Neste MY on tänasest veelgi soodsam: võrreldes turuletulekuga on selle hind langenud poole euro võrra: 1,99 eurolt 1,499 eurole.
Neste MY on värvitu, sisuliselt lõhnatu ning põledes tahmab oluliselt vähem. See omakorda pikendab autode tahmafiltrite eluiga ning vähendab selle puhastusprotsesside arvu.
Foto: LIIS TREIMANN

Keskkonnasõbralik diislikütus on leidnud Eesti autoomanike seas sooja vastuvõtu, kuna see tahmab vähem, on värvitu ja lõhnatu ning väidetavalt ka mootor töötab sellega „pehmemalt.“ Laiemat levikut on siiani takistanud aga selle kõrge hind, mis turule tuleku hetkel küündis 2 euro lähedale.

Täna märkasid tähelepanelikud möödasõitjad, et Neste MY hind on langenud juba alla 1,5 euro, mis on juba oluliselt vastuvõetavam ka laiemale tarbijaskonnale. Neste Eesti ärikliendi müügijuht Martin Õunap tunnistas, et alates 18. juunist taastuvtoorainest valminud kütus nende tanklates tõepoolest langes. Üheks peamiseks põhjuseks on tema sõnul muidugi diislikütuste aktsiisi langus, kuid mitte ainult.

Oluline tegur on tema sõnul ka müügimahtude pidev tõus, ehk uudse kütuse nõudlus nii era- kui äriklientide seas on pidevalt kasvanud. „Väga paljud inimesed on juba valmis ostma Neste MY diislikütust, et vähendada oma ökoloogilist jalajälge. Soomes näiteks valib täna juba iga kolmas klient Neste MY diislikütuse,“ nentis Õunap.

Eestis on tema sõnul üha enam ettevõtteid, kellel on jätkusuutlikkusega seotud ka aastased eesmärgid ja soovitakse leida kiireid ja efektiivseid lahendusi heitmete vähendamiseks. „Teiste alternatiivkütuste puhul peab ettevõte tegema esmalt üsna kopsakaid investeeringuid ning vahetama välja tehnika, Neste MY puhul seda tegema ei pea. Olemasolev tehnika + MY annab aga kuni -90% säästu heitmetelt.“

Kuid mitte üksnes rahvusvahelised ettevõtted ei ole keskkonnasäästlikule kütusele üle läinud. Seda on teinud ka näiteks Eesti tööstusettevõte Estanc, transpordifirma HRX jmt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077