Autor: Logistikauudised.ee • 15. juuni 2020

Uuendatud teave: Eesti kodanike reisimisvõimalused 15. juuni seisuga

Alates tänasest, 15. juunist, muutuvad mitmetes Euroopa Liidu või Schengeni konventsiooni liikmesriikides seni kehtinud liikumispiirangud. Kuhu ja mis tingimustel saab tänasest taas reisida?
Alates 16. juunist saab taas reisida ka Austriasse, airBaltic avab samal päeval otseliini Tallinnast Viini.
Foto: airBaltic

Eesti kodanikel on tänase seisuga võimalik vabalt reisida Soome, Rootsi, Lätti, Leetu, Poola, Slovakkiasse, Bulgaariasse, Horvaatiasse, Sloveeniasse, Itaaliasse, Luksemburgi, Šveitsi, Belgiasse, Hollandisse, Kreekasse, Saksamaale ja Prantsusmaale.

Alates 16. juunist on võimalik ilma piiranguteta reisida ka Austriasse, mistõttu avab airBaltic samast kuupäevast ka otseliini Tallinnast Viini. Samuti Ühendkuningriiki või Iirimaale, kus tuleb aga jääda asukohariigis kaheks nädalaks karantiini. Teatud tingimustel, näiteks tervisetõendit esitades või reisides mõjuva põhjusega, on võimalik reisida ka Portugali, Taani, Norra, Tšehhi, Ungarisse, Islandile, Küprosele ja Rumeeniasse.

Kolmandatesse riikidesse sisenemisele kehtivad jätkuvalt sisenemispiirangud, samuti kehtivad sisenemispiirangud Euroopa Liidu välistest riikidest Eestisse reisimisel vähemalt 30. juunini.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul kehtib seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga üldine rahvusvahelise reisimise hoiatus ning kaaluda ilma tungiva vajaduseta välisriikidesse reisidele minemist. „Välisriigis viibides tuleb aga kindlasti järgida kohalike ametivõimude juhiseid ning veenduda, et järgitakse viisa ja muid riigis viibimise tingimusi,“ sõnas Reinsalu.

Täpsemat infot riikide sisenemistingimuste kohta vaata Reisi Targalt lehel.

Reisiinfot on võimalik vaadata ka Euroopa Liidu reisiinfo veebilehelt, kust saab infot riikide üldise olukorra, reisimispiirangute, erinevate turismimeetmete, sotsiaalse distantsi ja muude hügieeninõuete kohta..

Tallinna lennujaamast saab lennata taas Frankfurti, Amsterdami, Pariisi, Kopenhaagenisse, Helsingisse, Riiga, Vilniusesse jm. Reaalajas lennuinfo leiab SIIT. Enne lendu tasub lennufirmade kodulehtedelt põhjalikult uurida ka eritingimusi (kohustus kanda näomaski jms), mis hetkel lennureisidel kehtivad. Tallinnast lendavad praeguse seisuga lisaks airBalticule ka Lufthansa ja Finnair.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077