Autor: Logistikauudised.ee • 26. november 2019

Reidi tee toob uue bussiliini nr 66

29. novembril, kui Reidi tee liiklusele avatakse, alustab Tallinnas uus bussiliin nr 66 marsruudil Priisle-Pelgurannna, mis hakkab lasnamäelasi Reidi teed mööda Põhja-Tallinnasse viima ja põhjatallinlasi Lasnamäele sõidutama.

Abilinnapea Andrei Novikov märkis, et seni ei ole Lasnamäe ja Põhja-Tallinna vahel ühistranspordi otseliini olnud, kuid seda on ammu oodatud.

„Uue bussiliini marsruuti planeerides kaaluti erinevaid võimalusi, sealhulgas näiteks Kotzebue, Telliskivi ja Kalaranna tänavat mööda liikumist ning neid variante arutati põhjalikult. Lõpuks jäime aga lahenduse juurde, millega loome otseühenduse Põhja-Tallinna ja Lasnamäe kõige kaugema asumiga ja saame seeläbi suunata ka reisijate voogu kesklinnast väljapoole. Ka Tallinna Tehnikaülikooli läbiviidud liiklusuuringu hinnangul oleks selline marsruut aktuaalne ja vajalik,“ sõnas Novikov. „Liiati läbib uus bussiliin Punase tänava lõiku, kus seniajani puudus ühistransport ning paraneb ka Punase tänava ja Smuuli tee omavaheline ühendus. Rääkimata sellest, et loome linlasele võimaluse liikuda Lasnamäelt otse sadama piirkonda, Balti jaama ja Pelgulinna ning vastupidi.“

Punasel tänaval lisandub mõlemas suunas uus bussipeatus – Taevapuna. Reidi teele tulevad uued bussipeatused: Reidi tee, Pikksilma ja Uus-Sadama. Pelguranna tänavale lisandub Supelranna peatus ja Kolde puiesteele Helme peatus. Liini hakkavad teenindama madala sisenemisega kolmeukselised bussid. Liin hakkab töötama iga päev ajavahemikul 6-24. Tipptunnil on bussi intervall keskmiselt 15 minutit, väljaspool tipptundi 20-23 minutit.

Bussiliini nr 66 marsruut:

K.Kärberi tn, Laagna tee, Mustakivi tee, Punane tn, J.Smuuli tee, Narva mnt, Reidi tee, Ahtri tn, Mere pst, Põhja pst, Suurtüki tn, Toompuiestee, Tehnika tn, Paldiski mnt, Sõle tn, Madala tn, Randla tn, Kari tn, Pelguranna tn, Kolde pst, Sõle tn, Paldiski mnt, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suur-Rannavärava tn, Mere pst, Ahtri tn, Reidi tee, Narva mnt, J.Smuuli tee, Punane tn, Mustakivi tee, Laagna tee ja K.Kärberi tn.

Peatused:

Priisle, Rauna, Kiviku, Mustakivi, Taevapuna, Pikri, P.Pinna, J.Smuuli tee, Kalevipoja, Liikuri, Lasnamägi, Oruvärava, Oru, Reidi tee, Pikksilma, Uus-Sadama, Linnahall, Balti jaam, Kelmiküla, Ristiku, Sõle, Ädala, Kolde puiestee, Nisu, Ehte, Kari, Randla, Pelguranna, Supelranna, Helme, Kolde puiestee, Ädala, Ristiku, Tehnika, Hotell Tallinn (Toompuiesteel), Balti jaam, Linnahall, Uus-Sadama, Pikksilma, Reidi tee, Oru, Lasnamägi, Liikuri, Kalevipoja, P.Pinna, Lasnamäe turg, Pikri, Taevapuna, Mustakivi, Kiviku, Rauna, Priisle.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077