Autor: Logistikauudised.ee • 12. november 2019

Ukraina passidega autovargad on võtnud sihikule autorendifirmad

Viimastel kuudel on politseisse pöördunud kolm Tallinna autorendifirmat, kes jäid ilma rendile antud Toyota sõidukitest. Kõigi juhtumite puhul esitasid kliendid isiku tuvastamisel Ukraina kodaniku passi ja juhiloa.
Toyota Prius
Foto: Toyota

Politseisse jõudnud info kohaselt võeti 16. septembril kahest Tallinna ettevõttest rendile kaks sõiduautot Toyota Corolla ja 14. oktoobril renditi kolmandast ettevõttest Toyota Prius.

„Kõigi kolme tehingu puhul oli tegemist lühiajalise rendiga. Ettevõtted ei saanud sõidukeid kokkulepitud ajaks tagasi ega saanud enam klientidega ühendust ning pöördusid politseisse,“ rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja majanduskuritegude talituse juht Juhan Ojasoo.

Rentijateks olid kolm erinevat meest, kes olid vanuses 35-40 aastat, rääkisid vene keeles ja tulid autorendifirmasse üksi. Kahe auto rendi eest tasusid kliendid sularahas ja ühel juhul pangakaardiga. Kolme sõiduki maksumus on kokku üle 30 000 euro.

„Kõigi juhtumite puhul esitasid kliendid isiku tuvastamisel Ukraina kodaniku passi ja juhiloa. Dokumentide ehtsust kontrollime koostöös teiste riikide ametiasutustega,“ rääkis politseinik.

„Rendifirma võib alati keelduda autot välja andmast, kui teenindaja pole veendunud, et tegemist on usaldusväärse kliendiga. Kui firma esindaja kahtlustab, et tegemist on võltsitud passi või juhiloaga, võtke ühendust politseiga,“ sõnas Juhan Ojasoo.

„Kui autos on olemas GPS-seade ja see näitab, et sõiduk liigub riigipiiri poole, mis ei ole aga lepinguga ette nähtud, andke ka sellest politseile teada.“

Nende juhtumite asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Menetlust viib läbi Põhja prefektuur ning juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077