Autor: Logistikauudised.ee • 4. november 2019

Operail usaldas rongi vaid ühele vedurijuhile

Kui varem on kaubarongi vedurikabiinis alati olnud vedurijuht ja vedurijuhi abi, siis läinud nädalal toimus esimene ühes isikus sõit, mis peaks raudteevedusid oluliselt tõhusamaks muutma.
Aasta lõpuks valmib veel neli vedurit, kus saab vedurijuht sõiduga üksinda hakkama.
Autor: Raul Mee, fotograaf

Et kõikide vajalike tööprotseduuride ja ohutuse tagamise eest saaks vastutada ühes isikus sõidul vedurijuht ainuisikuliselt, pidi raudteefirma viima vedurisse sisse mitmeid uusi tehnoloogilisi lahendusi. „See on väga suur samm raudtee kaubavedude tõhusamaks muutmisel ning märgib olulist verstaposti meie püüdlustes tuua efektiivsust Eesti raudteesektorisse,“ ütles Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu.

Operail alustas projekti ettevalmistustega ligi poolteist aastat tagasi. Esmalt kaardistati kõik veduribrigaadi tegevused, analüüsiti läbi viimaste aastate vahejuhtumid, tehnilised rikked ja nende tekkepõhjused.

Loe lisaks
Rongijuhi amet on võrreldav lenduri elukutsega

„Projekti ettevalmistusfaasis paigaldasime veduritele automaatsed tulekustutusseadmed, uuendasime nende pardasignalisatsioonisüsteemi ning paigaldasime kaamerad vedurijuhi vaatevälja suurendamiseks,“ selgitas Operaili juht. „Ühes isikus sõitmine on tavapärane praktika reisirongide puhul ning laialt levinud praktika Euroopas kaubavedude teenindamisel. Nüüd on see ka meie uueks standardiks.“

Operail plaanib tulevikus ühes isikus sõitu rakendada kõikidel otserongidel. „Hetkel oleme välja ehitanud ühe veduri, aasta lõpuks valmivad täiendavad neli vedurit,“ ütles Toomsalu.

Operaili esimesele ühes isikus sõidule eelnesid kooskõlastatused nii Eesti Raudteelt kui ka Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Ametilt.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077